VII Cicle de ciència-ficció, fantasia i terror de Girona

Engega la setena edició del Cicle de ciència-ficció, fantasia i terror de Girona que tindrà lloc entre el dissabte 20 de gener i el divendres 26 de gener a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. El cicle oferirà xerrades, activitats i projeccions cinematogràfiques.

El cartell dissenyat per aquesta setena edició apel·la a la nostàlgia i a la modernitat. És un homenatge a l’estiu de 1984, en què es varen estrenar títols que han esdevingut mítics. La imatge escollida és la de Karate Kid, ja que, a més de celebrar els 40 anys, a finals del 2024, s’estrenarà una nova pel·lícula de la saga i es podrà veure el final de Cobra Kai, la sèrie que l’ha continuada i que ha captivat el públic jove.

El tret de sortida del Cicle serà dissabte 20 de gener amb un matí dedicat als 40 anys de Karate Kid. A les 11 h començarà amb una xerrada sobre la pel·lícula, es projectarà el primer episodi de Cobra Kai i acabarà amb l’actuació musical del guitarrista i cantant Jordi Turon, que interpretarà en directe el tema “You’re The Best” de Joe Esposito.

Pel que fa a les xerrades i ponents, la programació serà la següent:

Dimarts 23 de gener a les 18 h ens visitarà el divulgador científic i màster en astronomia i astrofísica, Joan Anton Català i parlarem de la conquesta de l’espai a través del llibre Geopolítica de l’espai. La batalla pel domini polític militar i econòmic del cosmos. Mirarem amunt, cap a l’espai com si fos un camp d’operacions estratègic i plantejarem respostes per a la cursa que han encetat les potències per trepitjar Mart.

El dijous 25 de gener a les 18 h tindrà lloc la xerrada Els somnis de Neil Gaiman, una  conversa amb el traductor Ernest Riera que es girarà a l’entorn de les obres traduïdes de Neil Gaiman, com el còmic Sandman o la novel·la Bons averanys, editada per Mai Més, coescrita amb Terry Pratchett, juntament amb la il·lustradora i autora de còmics Marina Vidal, que ha dissenyat i il·lustrat les cobertes de Bons averanys i dels llibres de Terry Pratchett de l’editorial Mai Més, entre molts altres treballs. Amb la Marina i l’Ernest ens endinsarem en els somnis i els malsons de Neil Gaiman.

El divendres 26 de gener a les 18 h el guionista i director de cinema i teatre Hèctor Claramunt farà una xerrada i trobada amb el públic sobre Escape Room. Descobrirem els secrets en la direcció de la pel·lícula Escape Room, així com el trasllat de l’obra de teatre al cinema. A més, parlarem d’Escape Room 2, la segona part de l’obra estrenada a principis del mes de desembre.

Pel que fa a les projeccions, la programació serà la següent:

Dilluns 22 de gener a les 18 h projecció de Gremlins, amb motiu del 40 aniversari.

Dimecres 24 de gener a les 18 h projecció d’Star Trek III: A la recerca de Spock, amb motiu del 40 aniversari.

Podeu descarregar el programa de mà aquí.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

The First Omen

Sorprenent debut en el cinema d’Arkasha Stevenson, en la que és una seqüela d’un clàssic del cinema de terror, La profecia, de 1976, que va

Ferrari

Michael Mann és un director que sempre ha dirigit títols amb un ritme frenètic i que té molta mà per les escenes d’acció. Títols com

Civil War

Alex Garland abandona la ciència-ficció per oferir-nos una distopia molt a prop de la nostra realitat. Per aquest motiu ens trobem davant la pel·lícula més

How to Have Sex

Molly Manning Walker és una directora de fotografia que debuta en la direcció amb How to Have Sex, un drama britànic adolescent, que es va