Podcasts
EPISODIS
NNEP 23×02 – Barbie i Ninja Turtles: Caos Mutant
Programa doble de cinema. Obrim la sessió amb un especial de Barbie. No podíem deixar d’analitzar i explicar el fenomen cinematogràfic de l’estiu. En farem la crítica, repassarem els missatges i els nombrosos temes que ha introduït la directora i coguionista Greta Gerwig. Comentarem la producció, el rodatge, els decorats, vestuari i la música.
Entre pel·lícula i pel·lícula, a 1 hora i 8 minuts, microressenya de Strays (Vida perra).
Completem la sessió doble a 1 hora i 11 minuts amb un especial Ninja Turtles: Caos mutant. En fem la crítica, comentem com neix el projecte, parlem del guió i el públic que busca, dels canvis, de les veus en versió original i de l’animació i disseny de personatges.
Us acompanyen a Barbieland, l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i la Mononokkeee, i a les clavegueres de Nova York, en Jacint Casademont.
NNEP 23×01 – Oppenheimer
Nova temporada! Arrenquem amb un especial monogràfic d’Oppenheimer de Christopher Nolan. L’hem escollida per començar temporada perquè, a part que ens ha agradat molt, dona per molts temes de conversa de caràcter filosòfic i polític que van més enllà de la pel·lícula i que avui comentarem.
Ho fem amb espòilers des del primer minut. Comencem amb la crítica i ens endinsem en el procés de producció i rodatge. Parlem de les escenes en color i blanc i negre, de la banda sonora i del sensacional repartiment, encapçalat per Cillian Murphy. En el segon bloc, comentem la pel·lícula i ho comparem amb la realitat, des d’una perspectiva cronològica.
Us acompanyen a Los Álamos, l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Francesc Morales.
videoclubers 13 – Reservoir Dogs
En aquest tretzè programa analitzarem Reservoir dogs, la primera pel·lícula de Quentin Tarantino, estrenada el 1992. Després de fer Pulp Fiction i True romance, toca seguir la trajectòria de Tarantino pel debut en la direcció.
Comentarem els temes i les influències de la pel·lícula, la història de la producció i el salt de Tarantino a empleat de videoclub a director. Parlarem dels personatges principals, comentarem les millors escenes i el llegat que ha deixat.
Us acompanyem el senyor, el senyor Vermell (l’Ignasi Arbat) i el senyor Porpra (en Jacint Casademont).
NNEP 22×44 – Mission Impossible 7, Filòloga de guàrdia, Transformers, Alejandro M. Virturtia, Nimona i estiu 2023
Últim programa de la temporada. Comencem amb una ressenya breu i sense espòilers de Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One.
En el minut 11, entrevistem a l’Aida Roca, la Filòloga de guàrdia a les xarxes, que ens presenta el llibre “En nom de Punkpeu Fabra”.
En el minut 59, ressenyem sense espòilers, Transformers: Rise of the Beasts.
A partir d’1 hora i 17 minuts, entrevistem a l’editor de Panini Còmics, l’Alejandro Martínez Viturtia, que ens parla de la Biblioteca Marvel i moltes més coses de superherois.
A 1 hora i 53 minuts, ressenyem Nimona, la pel·lícula d’animació de Netflix.
A partir de 2 hores i 12 minuts, tancarem amb les recomanacions de l’estiu de companys i companyes de pòdcast i ràdio que durant l’any ens han convidat en els seus programes: l’Agus i la Belit del Cul de sac, en Nèstor del Cinema de Hollywood, en Jordi-NoWan de pòdcasts diversos, en Darth Segador de Star Wars en català, la Karen del Quimèric i la Mononokeee de Pandora Podcast.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Jacint Casademont. Tornem al setembre. Bon estiu!
NNEP 22×43 – Indiana Jones i el dial del destí
Monogràfic Indiana Jones i el dial del destí enregistrat als estudis de Ràdio Capital. Comencem amb una primera part sense espòilers en què en fem la crítica, expliquem la producció, primer la marxa de Spielberg, després amb l’arribada de Mangold i el com va ser el rodatge.
A partir del minut 55, la part amb espòilers en què repassem els millors moments i les escenes més destacades. Comencem amb el viatge en tren, ens aturem a Manhattan i viatgem pel món des de Tànger a Grècia i Sicília. Ressegueix el mapa amb nosaltres.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Aram Bonmatí, en Francesc Morales i en David Callahan Ruiz, amb el cameo d’en Paco Cavero.
NNEP 22×42 – The Flash i Cocaine Bear
Especial The Flash, la nova pel·lícula del DCEU. Comencem sense espòilers. Fem la crítica de la pel·lícula i ens endinsem en la història de la producció, des dels primers intents a finals dels vuitanta i acabarem amb el projecte elaborat per Andy Muschietti. Continuarem amb el procés de rodatge i la taquilla.
A partir del minut 51, analitzarem la pel·lícula amb espòilers. Repassarem les escenes més destacades, l’humor, els moments emotius, el cast principal, el retorn de Michael Keaton com a Batman i la presentació de Sasha Calle com a Supergirl, el CGI, les aparicions sorpreses i la parella formada per Ezra Miller i Ezra Miller.
Finalment, a 1 hora i 47 minuts, fem una ressenya sense espòilers de Cocaine Bear. Us comentem també el fet real en què es basa i quina és l’escena favorita de la pel·lícula.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, l’Aram Bonmatí, en Marcel González i en Jacint Casademont.
NNEP 22×41 – Star Trek: Strange New Worlds Temporada 1
Monogràfic Star Trek: Strange New Worlds, primera temporada amb espòilers. Fem la crítica de la sèrie, expliquem com es va crear i repassem el cast encapçalat per Anson Mount, Ethan Peck i Rebecca Romijn. Continuem amb el disseny de producció, el rodatge i la música.
A partir del minut 47, entrem en les trames. Comencem pel primer i el sisè episodi i continuem per les trames dels personatges: Pike i el destí, Spock i la relació amb T’Pring, Una i els Illyrian, M’Benga i la seva filla, La’an i els gorn i Uhura i el seu lloc en el món. Tanquem amb apunts sobre la segona i tercera temporada.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Sergi Toboso.
NNEP 22×40 – Ted Lasso Temporada 3, I Am Groot i Strange New Worlds T2
Obrim amb un especial sobre la tercera temporada de Ted Lasso amb espòilers. En fem la crítica, coneixem curiositats de la producció i ens endinsem en les trames de personatges com la familiar de Ted, la de Nate, el triangle Keeley, Roy i Jack i la resta de l’equip. Ens endinsem en els capítols en què visiten Amsterdam, el partit contra el Manchester City i la resolució final. Acabem en què ens agradaria veure en el futur amb aquests personatges.
A 1 hora i 47 minuts, fem una breu ressenya del començament de la segona temporada de Star Trek: Strange New Worlds que s’estrena divendres 16.
Finalment, a 1 hora i 51 minuts, com estem enyorats dels Guardians de la Galàxia, comentem la minisèrie de curts, I Am Groot, protagonitzada per Baby Groot.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, en Marcel González i l’Aram Bonmatí.
NNEP 22×39 – Spider-Man: Across the Spider-Verse (creuant el Multivers)
Aquesta setmana saltem per l’univers en un monogràfic Spider-Man: Across the Spider-Verse (creuant el Multivers). Comencem amb una part sense espòilers en què fem les impressions generals i la crítica de la pel·lícula, ens endinsem en la producció i ens fixem en l’animació, el disseny, la banda sonora i la taquilla.
A partir d’1 hora i 6 minuts entrem de cap en la part amb espòilers, en què comentem els millors moments de la pel·lícula i els personatges. Acabem amb el futur sobre l’animació de Marvel i Sony.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i l’Escarrufa.
NNEP 22×38 – Still: La vida de Michael J. Fox, Fast & Furious X i Clerks III
Especial Michael J. Fox. Arran de l’estrena del documental Still, volem parlar d’un dels nostres ídols dels vuitanta i noranta. Comentem el documental i en fem la crítica, repassem alguns dels moments més destacats que ens explica Fox de la seva vida i fem un repàs a la seva filmografia amb les nostres pel·lícules favorites.
A partir d’1 hora i 27 minuts, ressenyem sense espòilers Fast & Furious X. Tenim debat sobre l’entrega més desmesurada amb un Jason Momoa que és un capítol a part.
Tanquem a 1 hora i 53 minuts amb una ressenya breu de Clerks III. Analitzem la darrera pel·lícula de Kevin Smith que ha arribat directament a Netflix i tornem als anys noranta.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, en Paco Cavero, en Jacint Casademont i l’Aram Bonmatí.