Un lugar tranquilo

Tercera pel·lícula de John Krasinski com a director després d’Entrevistas breves con hombres repulsivos i Los Hollar. L’actor de The office també protagonitza aquesta història de terror juntament amb la seva esposa, Emily Blunt. Michael Bay n’és el productor.

En el món en què es mou la pel·lícula, la civilització ha estat pràcticament aniquilada per unes criatures extraterrestres que es guien pel so. Els pocs supervivents han hagut d’aprendre a viure sense fer soroll. Aquest és el cas de la família protagonista, el matrimoni format per Lee i Evelyn, i els seus fills Marcus i Regan. La família ha de fer front a dos problemes importants: primer, la dificultat d’arreglar els audiòfons de Regan, que els situa en desavantatge respecte als alienígenes, i segon l’embaràs d’Evelyn. El part es preveu en una setmana, per aquest motiu construeixen un habitacle insonoritzat. Però les coses no acabaran de sortir com voldrien.

Tot i que a priori ens podíem esperar una pel·lícula només (o més) de terror, Un lugar tranquilo no ho és, és un film de màxima tensió que combina de manera excel·lent, senzilla i completament eficaç les invasions alienígenes, el gènere apocalíptic i òbviament el terror. Sorprèn més, per inesperat, que algú com John Krasinski, que no li coneixíem absolutament res en el gènere hagi fet una pel·lícula tan excel·lent que supera a molts altres directors que fa anys que són futures promeses del gènere.

Un lugar tranquilo va al gra des del primer minut. Amb poques imatges i un inici d’impacte ja saps en quin món et mous i quina és la problemàtica dels protagonistes. A partir d’aquí una muntanya russa sense aturador de tensió in crescendo. Si aconseguiu acabar la pel·lícula i encara us queden ungles ja serà molt.

Un lugar tranquilo aconsegueix un equilibri ideal entre el pes i la importància dels personatges i l’acció. Ràpidament es fiquen a l’espectador a la butxaca que estarà patint constantment per la seva vida. El tractament de personatges i les seves relacions són claus per fer avançar la trama i que ens fiquem a la pell d’aquesta família. Tot i que el motor de la pel·lícula són els monstres alienígenes, el cor i els veritables protagonistes són els humans.

El màxim que li puguem retreure a la pel·lícula són algunes llibertats en el guió. Les perdonem completament, perquè són necessàries i a canvi Krasinski ens ofereix la pel·lícula de gènere que els fans del fantàstic i el terror estàvem esperant veure en una sala comercial. Una proposta minimalista i independent que ens farà tremolar de tensió i suspens Un lugar tranquilo és original també perquè aparca qualsevol artefacte efectista i artificiós amb la que ja no ens sorprenen moltes pel·lícules de gènere. A desatacar una vegada més el paper i valentia del seu director i protagonista, John Krasinski, per atrevir-se a fer una pel·lícula pràcticament sense diàlegs amb uns resultats tan captivadors. Excel·lent.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

The First Omen

Sorprenent debut en el cinema d’Arkasha Stevenson, en la que és una seqüela d’un clàssic del cinema de terror, La profecia, de 1976, que va

Ferrari

Michael Mann és un director que sempre ha dirigit títols amb un ritme frenètic i que té molta mà per les escenes d’acció. Títols com

Civil War

Alex Garland abandona la ciència-ficció per oferir-nos una distopia molt a prop de la nostra realitat. Per aquest motiu ens trobem davant la pel·lícula més

How to Have Sex

Molly Manning Walker és una directora de fotografia que debuta en la direcció amb How to Have Sex, un drama britànic adolescent, que es va