To Leslie

Pel·lícula independent americana dirigida pel debutant Michael Morris en la que és la seva primera pel·lícula després de rodar molts anys capítols de sèries de televisió.

To Leslie està basada en fets reals i ens explica la història de Leslie, una mare soltera amb un nen de tretze anys a la qual li toca la loteria. Amb aquesta alegria comença la pel·lícula per a després dels crèdits inicials, fer un salt de set anys en què descobrim que en aquest temps Leslie va dilapidar la seva fortuna gastant-se-la en festes i alcohol, fins al punt de convertir-se en una sense sostre alcohòlica. Arranquem en el punt més baix de la seva vida per iniciar la reconstrucció del personatge. Primer, demanant que el seu fill de vint anys la deixi dormir a casa seva, que comparteix amb altres dos joves. Però la cosa no sortirà bé i encara hi ha un lloc més profund en el pou fins que es trobi amb Sweeney, un home que regenta un motel de carretera de mala mort  i que havia viscut una situació similar en el passat. Sweeney l’ajudarà al mateix temps que entre els dos s’establirà una relació molt tendra.

To Leslie està protagonitzada per Andrea Riseborough (Mandy), que ha estat nominada per aquest paper. Ella està sensacional. Una de les millors interpretacions vistes d’una persona alcohòlica. El retrat d’Andrea Riseborough és esfereïdorament realista. Recorda a Nicolas Cage de Leaving Las Vegas.

L’acompanyen en el repartiment, per una banda, Marc Maron. Maron fa de Sweeney. La veritat és que funcionen molt bé com a parella protagonista i tenen bona química. També destaco a la gran Allison Janney, que fa d’una antiga amiga de Leslie que es va haver de fer càrrec del seu fill enmig de les seves borratxeres. És la persona que va cuidar del nen, que sempre ha estimat a la seva mare, malgrat el que li va fer passar. La relació entre ella i Leslie no serà fàcil i ens dona alguns dels millors moments de la pel·lícula.

Com a curiositat direm que es va rodar a Los Ángeles en només dinou dies durant la pandèmia i que va costar menys d’un milió de dòlars.

To Leslie és una pel·lícula que no és original en la seva història, però que està molt ben feta i interpretada. L’esquema és el clàssic de tota la vida d’una història de superació de persones trencades, però que funciona molt bé.

 

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Past Lives

La coreana Celine Song debuta en la direcció en una pel·lícula d’una història petita, narrada amb molta emoció i contenció. Una meravella que confronta aquella

Anatomia d’una caiguda

La realitzadora francesa Justine Triet va debutar en el llargmetratge el 2013 amb La bataille de Solférino, però ha estat amb Anatomie d’une chute, després

Maestro

L’actor Bradley Cooper ha fet seu aquest antic projecte de Martin Scorsese i Steven Spielberg. Scorsese el va abandonar en benefici de The Irishman (2019).

The Holdovers

Alexander Payne, el director d’Entre copes (2004), Els descendents (2011) i Downsizing (2017), ha portat a terme The Holdovers, un retrat sobre els Estats Units

May December

Todd Haynes el vam conèixer a Velvet Goldmine, la pel·lícula del glam rock. En els darrers anys li hem vist la magnífica Aguas oscuras i