DC Lliga de Supermascotes

Pel·lícula d’animació de DC dirigida al públic infantil en què la Lliga de la justícia cedeix el protagonisme a Krypto, el gos de Superman, i a un grup nou de supermascotes. La pel·lícula està dirigida pels guionistes de les pel·lícules de Lego de Batman i Ninjago i recull idees nascudes en els còmics dels anys cinquanta, en què Clark Kent tenia un golden retriever amb qui compartir aventures. La cosa es va escampar a altres superherois i va culminar en els seixanta amb Legion of Super-Pets.

La pel·lícula comença amb una seqüència inicial de pell de gallina, la millor de totes. Es tracta d’una recreació de la part inicial de Superman del 1978 en què el cadell Krypto entra d’amagat en la nau del bebè Kal-El. La nau que Jor-El i Lara, els seus pares, envien a la Terra mentre Krypton es destrueix. La pel·lícula utilitza la versió més icònica de Superman i la que en el seu moment va fer canviar la versió dels còmics. Parlo de l’encarnació del personatge de Christopher Reeve, que encara avui ningú ha superat. L’estima a l’actor és present al llarg de la pel·lícula, ja que la imatge del Superman animat és directament inspirada en Reeves. Per si quedava cap altra dubte, el tema de John Williams apareix diverses vegades per recalcar-ho i posar-nos la pell de gallina.

El cas és que en aquest univers Superman i Krypto combaten el crim junts. Però la gelosia de Krypto envers la relació que Clark manté amb Lois Lane, provocarà que la Lliga de la Justícia sigui capturada per un animal de laboratori de Lex Luthor. Krypto haurà d’unir forces amb un grup d’animals que esperaven en adopció i que han adquirit superpoders, per poder alliberar els seus amics.

L’animació és en 3-D i els personatges tenen unes formes heroiques exagerades. Pel que fa als uniformes dels protagonistes, la gran inspiració és en els còmics de l’Edat de Plata.

S’ha estrenat excel·lentment doblada en català, però en versió original compta amb un grapat de veus espectacular: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon, John Krasinski, Diego Luna, Marc Maron, Keanu Reeves i Ben Schwartz.

DC Lliga de Supermascotes no enganya a ningú i és simplement un producte adreçat al públic infantil en què els seguidors de l’univers DC dels còmics i el cinema hi puguin trobar un grapat de referències. Com a porta d’entrada a aquests personatges pels més petits de la casa, és un producte ideal.  Pel públic adult, fora de les referències, té poc a oferir-li.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

The Quiet Girl

Pel·lícula irlandesa parlada en gaèlic que ha estat nominada a l’Òscar en la categoria de millor pel·lícula internacional. The Quiet Girl adapta la novel·la de

The banshees of Irisherin

Martin McDonagh és un director amb títols molt interessants. La pel·lícula de la seva filmografia amb més repercussió és Tres anuncios en las afueras, però

M3gan

James Wan produeix aquesta pel·lícula basada en una història seva i d’Akela Cooper (Hell Fest, Malignant), que també n’ha estat la guionista. Dirigeix Gerard Johnstone

Ninja a cuadros 2: Misión Tailandia

Segona part de la pel·lícula d’animació danesa del 2018 que és una continuació directa de l’anterior. L’acció arrenca quan després de la detenció del malvat