Wolfwalkers

Tomm Moore de Cartoon Saloon, responsable de meravelles animades com El secret de Kells o La cançó del mar, torna a submergir-se en el folklore i mitologia irlandesa amb Wolfwalkers.

Ambientada l’any 1650 a Kilkenny, la protagonista és Robyn, una nena que viu amb el seu pare, un caçador de llops que té l’encàrrec d’acabar amb la manada que viu a prop de la ciutat emmurallada. Robyn farà amistat amb Mebh, una nena que pren el cos de llop mentre dorm.

Wolfwalkers ens presenta una animació tradicional extremadament detallada, similar a la que ja havíem vist a El secret de Kells i trenca de forma imaginativa i visual amb conceptes culturals que portem al damunt per submergir-nos en el seu folklore. L’avantatge de treballar en animació tradicional està en la possibilitat de potenciar la part més artesanal i artística, que Wolfwalkers en treu el màxim profit en un moment molt inspirat per part de l’equip que l’ha feta.

El dibuix que es manifesta en diferents formes i colors, es veu complementat amb una part musical a càrrec del compositor francès Bruno Coulais i el grup de música tradicional irlandesa, Kíla. L’harmonia entre imatge i música és total i en molts moments prescindeix de diàlegs per donar un protagonisme només als sentits. Pràcticament podríem parlar que la pel·lícula és un llibre il·lustrat que pren vida amb l’objectiu de narrar-nos una història. El relat que ens explica és commovedor i amb ell veiem créixer i evolucionar els seus personatges.

Tot i que no és la seva pretensió principal, sí que trobem de rerefons els conflictes entre anglesos i irlandesos, que es manifesten a través del dolent, al que anomenen Lord Protector.

Wolfwalkers és poesia sobre la relació entre la humanitat i la natura, que es manifesta a través dels llops. La manera de mostrar l’estima cap a la natura recorda moltíssim a la manera en què ho feia el mestre Miyazaki. Wolfwalkers és pura màgia. Encantarà als nens i els adults ens sentirem com quan érem petits i ens explicaven un conte. La trobareu a Apple TV +. No us la perdeu.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Últimes ressenyes

The Night House

David Bruckner, és un director sempre vinculat al terror. Després de fer episodis per V/H/S i Southbound, va demostrar que en solitari podia fer coses

Eternals

L’arrencada de la fase 4 de Marvel Studios està essent curiosa. Està plena de sèries i pel·lícules de personatges que si l’any 2008 ens haguessin

Antlers: Criatura oscura

Nick Antosca (Channel Zero, Chucky) ha escrit el guió d’aquesta pel·lícula, basada en un relat curt escrit per ell mateix, The Quiet Boy. Alguns dels

Tres

Juanjo Giménez, responsable de Timecode, curt que va estar nominat a l’Òscar, debuta en el llarg amb Tres, que protagonitzen Marta Nieto i Miki Esparbé.