The Dry (Años de sequía)

Eric Bana protagonitza aquest drama sobre la investigació d’un crim, produït a Austràlia i dirigit per Robert Connolly. The Dry està basada en una novel·la de Jane Harper.

La pel·lícula ens explica la història d’Aaron, un policia que torna al seu poble natal després que el seu millor amic de l’adolescència, Luke, hagi mort a la seva família i en acabat s’hagi suïcidat. Un cop allí, els pares de Luke li demanen a Aaron que es quedi uns dies per investigar, ja que no creuen que el seu fill hagi estat capaç de cometre aquesta atrocitat. Aaron acompanyarà en la investigació al xèrif local. Paral·lelament a la investigació, Aaron haurà de fer front als fantasmes del passat que va deixar enrere quan va marxar del poble. El cas de Luke podria estar relacionat amb la mort d’una companya de classe en la seva adolescència, de la qual mai s’ha sabut en quines circumstàncies va morir i del qual la culpabilitat d’Aaron en aquell afer encara plana sobre el poble.

The Dry té una direcció impecable de Robert Connolly amb una fotografia desoladora, que en un grapat de moments és de pur western. La música també se’t fica a dins i en els moments finals colpeja amb força.

The Dry, és una pel·lícula que treballa els personatges a diferents nivells, tant el que expliquen com el que amaguen. El guió juga durant quasi tota la pel·lícula a l’ambigüitat dels personatges, per la qual cosa com a espectador no ens podem refiar de cap punt de vista, ni tan sols el del protagonista, perquè tothom té coses a amagar. A poc a poc anem encaixant totes les peces, fins a la seva resolució final. Aquesta és una de les millors coses que té la pel·lícula, com t’enganxa per conèixer més del cas i dels personatges, al mateix temps que reconstruïm la vida d’Aaron i els fet que van portar que el seu pare i ell abandonessin el poble.

La manera en què retrata a la comunitat i el cas escabrós que és molt més del que sembla en aparença, recorden a un altre drama criminal, com la sèrie Mare of Easttown. En el to també s’assemblen.

Eric Bana fa un dels millors papers de la seva carrera. Bana fa equilibris entre la persona turmentada que porta un pes a sobre que expia de fa molts anys. Encara que el guió ens amagui coses, abans de conèixer-les, sabem que Aaron és una persona honrada. Bana ho treu molt bé i aconsegueix que sentim empatia cap a un personatge aparentment fred, que sabem que amaga secrets.

The Dry és una pel·lícula que tracta de saber qui ha comès els assassinats, el del present i el del passat. Estigueu atents a cada diàleg i a cada detall. Tot està molt ben posat perquè en algun moment agafi sentit i li veiem la importància. Un drama criminal molt recomanable.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

How to Have Sex

Molly Manning Walker és una directora de fotografia que debuta en la direcció amb How to Have Sex, un drama britànic adolescent, que es va

Coup de chance

Pel·lícula que ha estat anunciada com a la darrera que podria fer el director novaiorquès. De fet, ha trigat tres anys des de la darrera

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.