Els Croods: Una nova era

Les pel·lícules d’animació de DreamWorks estan tallades totes pel mateix patró. Només hi ha una estranya excepció amb la saga Com ensinistrar un drac. Una trilogia prodigiosa en què la companyia ha assolit el cim gràcies a Chris Sanders i Dean DeBlois. Per aquest motiu, va fitxar a Sanders el 2013, que juntament amb Kirk De Micco, van crear Els Croods. Sanders sense DeBlois no era el mateix, la parella que havia creat també a Lilo i Stitch per a Disney no estaba completa. De Micco no era el mateix que DeBloi, però no obstant això, en Els Croods hi havia una intencionalitat i explicava una història. La presència de Chris Sanders es notava.

Malauradament, Els Croods: Una nova era és una d’aquestes seqüeles de DreamWorks que perden la gràcia que podia tenir l’original, de la mateixa manera que ha passat amb la seqüela de Trolls. La seqüela prescindeix de Sanders i de De Micco, entra un nou director, el debutant Joel Crawford, i un grup de quatre guionistes per un argument que no dona ni per mitja pàgina.

Els colors vius i al·lucinògens de la seqüela no tapen que la pel·lícula no té res a explicar i que tots els personatges actuen com a resposta a una sèrie de clixés. El pitjor és que avorreix i no hi ha res que la faci destacar.

La cosa va de la filla dels Croods que es vol emancipar de la seva família i anar-se’n a viure amb el seu xicot. Al mateix temps, els Croods es troben amb una altra família prehistòrica que viu en unes comoditats semblants a les de la societat contemporània. La pel·lícula busca crear situacions còmiques que suposen el contrast entre la societat prehistòria i la moderna, amb bromes totalment previsibles. Això ja ho varen fer Els Picapedra, abans i millor.

Els Croods: Una nova era, només val la pena veure-la pels colors i els enlluernadors paisatges d’animació digital. Com a seqüela és totalment innecessària, ja que no aporta res diferent de la pel·lícula del 2013. El missatge de la pel·lícula no deixa de ser el conservador de mantenir la família unida. Si després de veure-la creieu pensar que sense res de l’altre món, pot servir per passar l’estona, aneu a veure Soul i us adonareu que Els Croods: Una nova era està en la prehistòria del cinema d’animació en més d’un sentit.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.

Ghostbusters: Frozen Empire

Cinquena entrega de la saga Caçafantasmes, la quarta dintre de la continuïtat de la pel·lícula de 1984. Dirigeix Gil Kenan, basat en un guió de

Perfect Days

Wim Wenders torna al Japó amb Perfect Days en què ens explica la vida quotidiana d’Hirayama, un home que es dedica a netejar els lavabos