Els Croods: Una nova era

Les pel·lícules d’animació de DreamWorks estan tallades totes pel mateix patró. Només hi ha una estranya excepció amb la saga Com ensinistrar un drac. Una trilogia prodigiosa en què la companyia ha assolit el cim gràcies a Chris Sanders i Dean DeBlois. Per aquest motiu, va fitxar a Sanders el 2013, que juntament amb Kirk De Micco, van crear Els Croods. Sanders sense DeBlois no era el mateix, la parella que havia creat també a Lilo i Stitch per a Disney no estaba completa. De Micco no era el mateix que DeBloi, però no obstant això, en Els Croods hi havia una intencionalitat i explicava una història. La presència de Chris Sanders es notava.

Malauradament, Els Croods: Una nova era és una d’aquestes seqüeles de DreamWorks que perden la gràcia que podia tenir l’original, de la mateixa manera que ha passat amb la seqüela de Trolls. La seqüela prescindeix de Sanders i de De Micco, entra un nou director, el debutant Joel Crawford, i un grup de quatre guionistes per un argument que no dona ni per mitja pàgina.

Els colors vius i al·lucinògens de la seqüela no tapen que la pel·lícula no té res a explicar i que tots els personatges actuen com a resposta a una sèrie de clixés. El pitjor és que avorreix i no hi ha res que la faci destacar.

La cosa va de la filla dels Croods que es vol emancipar de la seva família i anar-se’n a viure amb el seu xicot. Al mateix temps, els Croods es troben amb una altra família prehistòrica que viu en unes comoditats semblants a les de la societat contemporània. La pel·lícula busca crear situacions còmiques que suposen el contrast entre la societat prehistòria i la moderna, amb bromes totalment previsibles. Això ja ho varen fer Els Picapedra, abans i millor.

Els Croods: Una nova era, només val la pena veure-la pels colors i els enlluernadors paisatges d’animació digital. Com a seqüela és totalment innecessària, ja que no aporta res diferent de la pel·lícula del 2013. El missatge de la pel·lícula no deixa de ser el conservador de mantenir la família unida. Si després de veure-la creieu pensar que sense res de l’altre món, pot servir per passar l’estona, aneu a veure Soul i us adonareu que Els Croods: Una nova era està en la prehistòria del cinema d’animació en més d’un sentit.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Últimes ressenyes

The Night House

David Bruckner, és un director sempre vinculat al terror. Després de fer episodis per V/H/S i Southbound, va demostrar que en solitari podia fer coses

Eternals

L’arrencada de la fase 4 de Marvel Studios està essent curiosa. Està plena de sèries i pel·lícules de personatges que si l’any 2008 ens haguessin

Antlers: Criatura oscura

Nick Antosca (Channel Zero, Chucky) ha escrit el guió d’aquesta pel·lícula, basada en un relat curt escrit per ell mateix, The Quiet Boy. Alguns dels

Tres

Juanjo Giménez, responsable de Timecode, curt que va estar nominat a l’Òscar, debuta en el llarg amb Tres, que protagonitzen Marta Nieto i Miki Esparbé.