Dragon Ball Z. La resurrecció de ‘F’

Dragon Ball Z. La batalla dels déus, estrenada farà dos anys, va ser la primera pel·lícula de Bola de drac en estrenar-se en cinemes a Catalunya. Per sort, ja no serà la única. Aquesta era la primera pel·lícula de Bola de drac que es feia des de 1995, i la primera nova aventura de Goku, deixant a banda algun esporàdic especial per a la televisió japonesa, des del final de la sèrie. Els que varem créixer amb Goku, alguns durant l’adolescència i altres durant la infantesa, teníem fam de noves aventures de Bola de drac. L’èxit a tot el món de La batalla dels déus va ser espectacular. Uns 50 milions de dòlars de recaptació. Als fans de tota la vida ja se’ls havien afegit els fills d’aquets i la família de Bola de drac havia crescut com la de Goku. La resposta de Toei no es va fer esperar i al cap de poc va anunciar una nova pel·lícula, Dragon Ball Z. La resurrecció de ‘F’, que suposaria el retorn de l’enemic més popular de Goku, el de la batalla final que mai acabava, Freezer. A tot això se li afegien noves aventures en manga i un nou anime, Bola de drac Súper. Però avui centrem-nos amb la pel·lícula que s’acaba d’estrenar a casa nostra Dragon Ball Z. La resurrecció de ‘F’.

Aquesta nova pel·lícula corregeix alguns dels defectes que se li van criticar a l’anterior, com les poques escenes de batalles, l’arraconament dels personatges secundaris o veure un Vegeta excessivament descafeïnat. El cert és que La batalla dels déus volia ser més Bola de drac sense Z que no pas Z. La resurrecció de ‘F’ és just el contrari, és purament Z pel que crec que satisfarà també als que no van quedar convençuts amb La batalla dels déus. Almenys la impressió que em va donar a mi quan la vaig veure és que era la millor pel·lícula de Bola de drac que s’havia fet fins ara.

Entre els mèrits està que concentra l’acció en un grup reduït de personatges i els dóna moments a tots ells. Akira Toriyama, que ha estat el responsable del guió, ens regalarà alguns moments d’humor irònic marca de la casa a través d’algunes frases o situacions. Bola de drac ha crescut tant que fer una pel·lícula i que apareguin tots porta a no donar més d’un minut a tots ells perquè la resta de temps se l’ha d’endur Goku que és el que el públic vol. Així que en aquesta pel·lícula Bulma, Krilin, el Follet Tortuga, Cor Petit, Son Gohan i Tenshinhan tenen els seus moments de lluita i protagonisme, i no només moments paròdics o superficials. Goku i Vegeta s’enduen el gruix gran de protagonisme per lluitar contra un recent ressuscitat Freezer i la seva nova transformació. Vegeta torna a estar de mal humor i es pren la seva rivalitat amb Goku amb més seriositat que mai.

No voldria acabar la crítica sense fer una reflexió personal. Des de que han començat a fer-se noves històries de Bola de drac he llegit algunes opinions de fans que considero molt injustes. He llegit coses com que l’argument de les noves aventures no està a l’alçada i munt d’opinions més que penso que només es limiten a criticar allò que és nou. Ni les aventures que coneixem eren tant bones ni aquestes tant dolentes. La nostàlgia a vegades ens pot fer creure que allò passat era millor, però sincerament crec que no és així. És més, detecto un esforç en aquestes noves històries a treballar millor els diàlegs i a omplir les aventures amb coses que siguin molt més que batalles. I afegeixo, l’animació actual, almenys el que veiem a les pel·lícules, està a anys llum de l’animació que havíem vist fins ara tant en imatge com en so. I  no parlo de la sèrie de Súper, que això seria un altre debat.

Si esteu preocupats per l’èxit de La resurrecció de ‘F’, tranquils, ja porta recaptats més de 61 milions de dòlars i el director Tadayoshi Yamamuro ha anunciat durant el Saló del Manga una nova pel·lícula de Bola de drac que la continuarà. Kame-hame-ha per molts anys!

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Past Lives

La coreana Celine Song debuta en la direcció en una pel·lícula d’una història petita, narrada amb molta emoció i contenció. Una meravella que confronta aquella

Anatomia d’una caiguda

La realitzadora francesa Justine Triet va debutar en el llargmetratge el 2013 amb La bataille de Solférino, però ha estat amb Anatomie d’une chute, després

Maestro

L’actor Bradley Cooper ha fet seu aquest antic projecte de Martin Scorsese i Steven Spielberg. Scorsese el va abandonar en benefici de The Irishman (2019).

The Holdovers

Alexander Payne, el director d’Entre copes (2004), Els descendents (2011) i Downsizing (2017), ha portat a terme The Holdovers, un retrat sobre els Estats Units

May December

Todd Haynes el vam conèixer a Velvet Goldmine, la pel·lícula del glam rock. En els darrers anys li hem vist la magnífica Aguas oscuras i