Creed II: La leyenda de Rocky

Després de l’èxit de la recuperació del personatge de Rocky Balboa a Creed, l’spin-off protagonitzat pel fill d’Apollo Creed, amb un Rocky en el paper d’entrenador, la continuació lògica era que tirés d’una de les pel·lícules més populars de la saga, Rocky IV, i en exercici de nostàlgia dels 80, fer que els dolents del cinema americà tornessin a ser els russos.

Si l’entrega anterior va servir perquè Adonis Creed trobés en Rocky l’equilibri que necessitava, aquesta segona entrega és la de la venjança. Una venjança doble, la d’Adonis per la mort del seu pare a mans d’Ivan Drago, i segona, la del fill de Drago, Viktor, que culpa a Rocky de la desgràcia de la seva família, repudiada de Rússia, després de la derrota que va patir el seu pare. En mig d’això, el mateix Rocky i Ivan Drago, amb les ferides obertes. Rocky sí que ha superat aquell passat, però Drago no, i vol venjar-se, a través del seu fill, i humiliar a l’alumne de Rocky. Quasi un drama shakespirià.

Però la saga Rocky no és tal sense la seva dosi de drama familiar que aquí se serveix primer, amb el trencament d’Adonis i Rocky, per la fam de venjança del primer, i segon, pel fet de convertir Adonis en pare que haurà de superar, la possible disminució auditiva hereditària de la criatura.

El tema central de la pel·lícula és la relació entre pares i fills. Tenim per una banda, el pare novell, Adonis, que no vol perdre la vida en el ring com el seu pare i que la seva filla hagi de créixer amb un pare absent, tal com li va passar ell. Per l’altra, la d’Ivan i Viktor. Ivan ha educat a Viktor amb l’únic que coneixia, l’odi, i Viktor s’ha convertit en una màquina de matar, tal com va ser en el seu moment Ivan Drago. El fet de sentir-se repudiat i exiliat per la seva pàtria, i per la seva pròpia mare, l’ha convertit en un individu encara més perillós i salvatge del que era el seu pare. I la tercera, la de Rocky amb el seu fill. Una relació complicada, després de l’absència de la mare, Adrien, que ja va ser explorada quan era un nen a Rocky V i d’adult a Rocky Balboa. Rocky mai va saber establir una bona relació amb el seu fill. Quan va morir Adrien, pare i fill es varen separar. Aquesta separació era la que veiem a Rocky Balboa, però no sabíem que havia passat després. La relació entre Ivan i Viktor, així com la recent paternitat d’Adonis, faran reflexionar a Rocky en fer un nou acostament al seu fill, ara que ha trobat l’encaix en aquest moment de la seva vida.

Creed II manté molts paral·lelismes amb Rocky IV, de la mateixa manera que Creed en té amb la primera Rocky, essent una mena remake i també una continuació perfecta.

El relleu en la direcció ha estat molt orgànic i Steven Caple, Jr. ho treu molt bé, tot i que es nota que no és Ryan Coogler. Coogler tenia certs detalls de direcció, sobretot en donar més força a la pel·lícula i fer-la no tan previsible, que aquí no hi són.

Creed II confirma el que ja varem veurem en la primera entrega, en la part interpretativa. Michael B. Jordan és un monstre i aquí la torna a clavar. Adonis és un personatge creïble que Jordan treballa a la perfecció i dota d’un munt de matisos. Stallone, una vegada més, es nota que es troba molt a gust en el paper de Rocky. Ara ja un Rocky madur i experimentat que ha après dels errors del seu passat i intenta arreglar-los, al mateix temps que mira que Adonis no hi caigui. Aquesta pel·lícula no només recupera a Dolph Lundgren, que pot afegir algun matís al personatge unidimensional de Rocky IV, sinó que també compta amb l’aparició de Brigitte Nielsen, que pràcticament no obre la boca en les seves escasses aparicions.

Creed II és una bona, entretinguda i emotiva seqüela, així com una continuació ideal pel personatge de Rocky. El que no té la pel·lícula és l’impacte de l’anterior perquè es perd l’efecte sorpresa, però a part d’això, és una pel·lícula molt entretinguda que sap treure profit a la nostàlgia tant de Rocky IV, com de la mateixa saga mare. Rocky sempre ha estat una saga sobre la família, en un sentit àmpli, en aquesta ocasió sobre pares i fills. Creed II es manté fidel a les essències en un relat de redempció.
Trobaràs una extensa tertúlia sobre la pel·lícula en el nostre podcast. A partir del minut 20, sense espòilers i una segona part, a partir del minut 33, plena d’espòilers.

Link de descàrrega directa, link a iTunes, link a ivoox.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

How to Have Sex

Molly Manning Walker és una directora de fotografia que debuta en la direcció amb How to Have Sex, un drama britànic adolescent, que es va

Coup de chance

Pel·lícula que ha estat anunciada com a la darrera que podria fer el director novaiorquès. De fet, ha trigat tres anys des de la darrera

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.