Un lugar tranquilo 2

Fa tres anys, John Krasinski va sorprendre a tothom amb la que va ser la pel·lícula de terror amb més impacte del 2018. Amb un pressupost molt ajustat de 17 milions de dòlars, va recaptar més de 340 milions a tot el món. Tot i que era una pel·lícula senzilla que no necessitava una seqüela (el mateix Krasinski ho ha reconegut), els bons resultats de crítica i públic van fer que es posés ràpidament en marxa la continuació.

Un lugar tranquilo 2 amplia l’univers conegut. Malgrat que no tens la mateixa sensació de novetat que la primera, està molt ben feta i plena de grans moments. En la confecció de la continuació de la història, fa servir recursos de gènere apocalíptic, per mencionar-ne alguns de Lost o Encontres a la tercera fase, que Krasinski treballa hàbilment perquè percebem com a nous.

Al meu entendre aquesta segona part, et crea sensacions diferents, però com a mínim és igual de bona que la primera. De fet, tot allò que ja feia molt bé la primera, com la construcció del suspens, com manté la tensió, l’angoixa que crea en alguns moments i el ritme, tot això ho manté igual de bé en aquesta segona part.

La pel·lícula comença amb un magnífic pròleg que ens narra el primer dia de la invasió des del punt de vista de la família protagonista. Una barreja entre preqüela i curt amb què arrenca la pel·lícula de la millor manera possible. A partir d’aquí continua allà on acabava la primera part. Després de la mort del pare i el naixement del tercer fill, la família Abbot ha descobert que els sorolls d’alta freqüència fan mal a les criatures. Els Abbot hauran d’abandonar la seva llar de seguretat, després que hagi quedat destruïda, per sortir en el que queda d’una societat que s’extingeix.

En el repartiment ens retrobem amb Emily Blunt, protagonista absoluta de la pel·lícula i la mainada, Noah Jupe i Millicent Simonds. Entre els nous actors trobem a Cillian Murphy i Djimon Hounsou, que interpreten a dos supervivents. Murphy és el que té més presència, l’anirem entenent i descobrint a poc a poc, però en resum el seu personatge omple el buit que deixa el de Krasinski.

Un lugar tranquilo 2 ens crearà inquietud cada vegada que algun personatge fa fressa i sortirem del cine havent viscut una muntanya russa emocional perquè només començar ens haurem sentit un més dels membres d’aquesta família. Ens sentim així perquè el drama humà que actua de fil conductor, funciona molt bé narrativament.

Aquesta segona part hi ha més efectes especials, un disseny de les criatures terrorífic, molta acció i més pressupost que l’anterior, cosa que permet a la franquícia créixer amb el mèrit de mantenir-se fidel a la idea original, proposant coses diferents. Una experiència intensa perfecta per tornar als cinemes.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Past Lives

La coreana Celine Song debuta en la direcció en una pel·lícula d’una història petita, narrada amb molta emoció i contenció. Una meravella que confronta aquella

Anatomia d’una caiguda

La realitzadora francesa Justine Triet va debutar en el llargmetratge el 2013 amb La bataille de Solférino, però ha estat amb Anatomie d’une chute, després

Maestro

L’actor Bradley Cooper ha fet seu aquest antic projecte de Martin Scorsese i Steven Spielberg. Scorsese el va abandonar en benefici de The Irishman (2019).

The Holdovers

Alexander Payne, el director d’Entre copes (2004), Els descendents (2011) i Downsizing (2017), ha portat a terme The Holdovers, un retrat sobre els Estats Units

May December

Todd Haynes el vam conèixer a Velvet Goldmine, la pel·lícula del glam rock. En els darrers anys li hem vist la magnífica Aguas oscuras i