Un lugar tranquilo 2

Fa tres anys, John Krasinski va sorprendre a tothom amb la que va ser la pel·lícula de terror amb més impacte del 2018. Amb un pressupost molt ajustat de 17 milions de dòlars, va recaptar més de 340 milions a tot el món. Tot i que era una pel·lícula senzilla que no necessitava una seqüela (el mateix Krasinski ho ha reconegut), els bons resultats de crítica i públic van fer que es posés ràpidament en marxa la continuació.

Un lugar tranquilo 2 amplia l’univers conegut. Malgrat que no tens la mateixa sensació de novetat que la primera, està molt ben feta i plena de grans moments. En la confecció de la continuació de la història, fa servir recursos de gènere apocalíptic, per mencionar-ne alguns de Lost o Encontres a la tercera fase, que Krasinski treballa hàbilment perquè percebem com a nous.

Al meu entendre aquesta segona part, et crea sensacions diferents, però com a mínim és igual de bona que la primera. De fet, tot allò que ja feia molt bé la primera, com la construcció del suspens, com manté la tensió, l’angoixa que crea en alguns moments i el ritme, tot això ho manté igual de bé en aquesta segona part.

La pel·lícula comença amb un magnífic pròleg que ens narra el primer dia de la invasió des del punt de vista de la família protagonista. Una barreja entre preqüela i curt amb què arrenca la pel·lícula de la millor manera possible. A partir d’aquí continua allà on acabava la primera part. Després de la mort del pare i el naixement del tercer fill, la família Abbot ha descobert que els sorolls d’alta freqüència fan mal a les criatures. Els Abbot hauran d’abandonar la seva llar de seguretat, després que hagi quedat destruïda, per sortir en el que queda d’una societat que s’extingeix.

En el repartiment ens retrobem amb Emily Blunt, protagonista absoluta de la pel·lícula i la mainada, Noah Jupe i Millicent Simonds. Entre els nous actors trobem a Cillian Murphy i Djimon Hounsou, que interpreten a dos supervivents. Murphy és el que té més presència, l’anirem entenent i descobrint a poc a poc, però en resum el seu personatge omple el buit que deixa el de Krasinski.

Un lugar tranquilo 2 ens crearà inquietud cada vegada que algun personatge fa fressa i sortirem del cine havent viscut una muntanya russa emocional perquè només començar ens haurem sentit un més dels membres d’aquesta família. Ens sentim així perquè el drama humà que actua de fil conductor, funciona molt bé narrativament.

Aquesta segona part hi ha més efectes especials, un disseny de les criatures terrorífic, molta acció i més pressupost que l’anterior, cosa que permet a la franquícia créixer amb el mèrit de mantenir-se fidel a la idea original, proposant coses diferents. Una experiència intensa perfecta per tornar als cinemes.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

Totally Killer

Totally Killer va ser l’aposta de Prime, a través de Blumhouse Television, per la temporada de Halloween d’aquest any. Un encert si aposteu per ella.

Insidious: The Red Door

Cinquena entrega de la saga Insidious. Tot i que no han dit que sigui la darrera, tanca una vegada més la història de la família

El exorcista: Creyente

Sisena entrega de la saga El exorcista, que continua el clàssic de William Friedkin del 1973. El cas és cap de les seqüeles i preqüeles

Cobweb

Samuel Bodin fa el salt de França a Hollywood a Cobweb, una pel·lícula de terror de baix pressupost, que li pesen els tòpics del gènere,

No One Will Save You

El terror té molts subgèneres. Quan en barreges varis sempre és arriscat i puges l’aposta. No One Will Save You ho porta perfectament bé, mesclant