Podcasts

EPISODIS

NNEP 23×19 – Talk to Me i Saltburn

Programa doble de cinema en sessió contínua. Comencem amb un especial sobre la pel·lícula de terror Talk to Me. Toca la mà embalsamada i deixa’t posseir pels morts. Comencem amb la part sense espòilers amb la crítica, el repartiment, la producció i com s’ha estrenat aquesta petita pel·lícula australiana i de quina manera s’ha convertit en un èxit. En busquem els referents i com tracta la por. A partir del minut 35 la comentem amb espòilers, repassem els grans moments i analitzem el final.
A continuació, a 1 hora i 5 minuts, el fenomen d’aquestes festes, Saltburn. Comencem sense espòilers en què en fem la crítica, comentem els temes dels quals ha volgut parlar la directora Emerald Fennell, el repartiment encapçalat per Barry Keoghan i Jacob Elordi, l’ambientació i el guió. A partir d’1 hora i 46 minuts, la comentem amb espòilers amb les escenes més destacades i tot el darrer terç.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, en Francesc Morales i l’Agus Izquierdo.

Descàrrega directa

NNEP 23×18 – Sex Education temporada 4 i Wonka

Especial temporada 4 de Sex Education. Tanquem el repàs a la sèrie de Netflix amb el final de la sèrie. Ens acomiadem amb l’Otis, la Maeve, l’Eric amb un repàs de totes les trames de la temporada a través dels personatges. Comentem quines han estat les nostres favorites i la manera d’abordar temes com la distància, el dol, la depressió, la diversitat, la família i els primers amors. Ho completem amb la crítica de la temporada, la producció i algunes curiositats.
A 1 hora i 26 minuts, tanquem amb Wonka. La comentem sense grans espòilers. Expliquem com Warner decideix fer-la, repassem la producció, comentem la interpretació de Timotheé Chalamet i fem la crítica amb els pros i contres.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat i la Marta Sanz, amb la col·laboració de la Belit Lago del pòdcast Cul de sac i la Mononokkeee del canal de YouTube Harry Potter en català.

Descàrrega directa

NNEP 23×17 – Poker Face temporada 1

Monogràfic de la primera temporada de Poker Face. Avui analitzem de dalt a baix la sèrie detectivesca de la plataforma SkyShowtime. Comencem amb la crítica de la sèrie en què parlem dels elements que més ens agraden i de les similituds amb Colombo. Ens endinsem en la producció i parlem del procés creatiu entre Rian Johnson i Natasha Lyonne, anècdotes de rodatge, localitzacions i la música.
A partir del minut 30 analitzem capítol a capítol, comentant-lo i explicant anècdotes, buscant els artistes convidats i curiositats del guió. Aquest programa el fem amb una gorra posada, ulleres de sol i un caliquenyo.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Jacint Casademont.

Descàrrega directa

NNEP 23×16 – El millor de 2023 i No Hard Feelings

Toca fer balanç de l’any, però abans comencem amb una ressenya breu i sense espòilers de No Hard Feelings (Sin malos rollos), una comèdia divertidíssima protagonitzada per Jennifer Lawrence i que us volem recomanar.
A partir del minut 25 comencem el repàs a les millors pel·lícules, sèries, còmics i llibres de 2023. En les llistes d’aquest any no faltaran títols com Oppenheimer, Barbie, Dungeons & Dragons, Spider-Man: creuant el Multivers, La sociedad de la nieve i moltes altres, així com les sèries Star Trek: Picard, Pocker Face, The Offer, The Last of Us, One Piece i moltes més.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Aram Bonmatí i en Jacint Casademont amb la participació de l’Agus Izquierdo, en Francesc Morales, en Marcel González i en Pau Garriga.

Descàrrega directa

NNEP 23×15 – Killers of the Flower Moon, A Disturbance in the Force, The Shepherd i Five Nights at Freddy’s

Programa doble amb esperit nadalenc. En el primer bloc ressenyes curtes de cinema sense espòilers. Comencem amb A Disturbance in the Force, un documental sobre com es va fer l’especial Nadal de Star Wars. En el minut 27, el curt produït per Alfonso Cuarón, The Shepherd. Finalment, en el minut 45, l’èxit del darrer Halloween, Five Nights at Freddy’s.
En el segon bloc, a 1 hora i 2 minuts, especial Els assassins de la lluna, Killers of the Flower Moon de Martin Scorsese. Comencem sense espòilers en què en fem la crítica, repassem el repartiment, la producció i la direcció. A 1 hora i 46 minuts, entrem en la part amb espòilers, comentem el terç final, els millors moments i el cas real.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Agus Izquierdo, en Jacint Casademont i l’Aram Bonmatí.

Descàrrega directa

NNEP 23×14 – Entrevista Lluís Comes, Robot Dreams, Black Friday i La mesita del comedor

Especial enregistrat en directe en l’Acocollona’t 2023. Comencem amb una entrevista a en Lluís Comes, traductor i ajustador de doblatge. Ens parlarà del seu ofici i ens explicarà un munt d’anècdotes en els doblatges en català de les pel·lícules d’animació de Disney i DreamWorks, El Senyor dels Anells, Harry Potter i Star Wars.
A 1 hora i 8 minuts, ens visita el nostre company, Paco Cavero que ens explica la feina de dibuixant en la pel·lícula de Pablo Berger, Robot Dreams. En fem la crítica sense espòilers i comentem tot el que ens ha agradat.
A 1 hora i 33, minuts, ressenyem sense espòilers Black Friday (Thanksgiving), el nou slasher dirigit per Eli Roth.
Tanquem a 1 hora i 51 minuts, amb una ressenya curta de La mesita del comedor que s’ha estrenat a l’Acocollona’t.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en David Callahan Ruiz.

Descàrrega directa


NNEP 23×13 – Loki temporada 2

Loki conclou en la segona temporada i ho fem amb un monogràfic perquè la sèrie ens ha agradat molt. Començarem amb la crítica, com Michael Waldron planifica la temporada i entren Justin Benson i Aaron Moorhead en la direcció. Ens endinsem en el rodatge, el disseny de producció, els nous escenaris, la música i el repartiment. Parlem de la gran interpretació de Tom Hiddleston i l’entrada de Ke Huy Quan coma Ouroboros.
A continuació, analitzem les trames de cada capítol. Repassem el desplaçament temporal de Loki, les històries dels membres de la TVA, les pintes sobre El Qui Roman, teories temporals i el meravellós i èpic capítol final. Escolta’ns i sigues el rei del temps.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Aram Bonmatí i en Marcel Gonzàlez.

Descàrrega directa

NNEP 23×12 – Entrevista Carmen Carnero, Sax X i especial The Killer

Comencem amb un entrevista a l’artista i dibuixant de còmics, Carmen Carnero. Repassem la seva trajectòria professional, el debut a Marvel i en el còmic nord-americà, així com les darreres etapes dibuixant Capitana Marvel i Capità Amèrica.
En el minut 47 fem una ressenya breu, sense espòliers, de Saw X.
A 1 hora i 10 minuts, especial The Killer, la nova pel·lícula de David Fincher estrenada a Netflix, primer sense espòilers. En fem la crítica, expliquem la producció, curiositat de la pel·lícula, el rodatge, el càsting i la música. En el tram final, a 1 hora i 42 minuts, l’analitzem amb espòilers, comentem les millors escenes de les parades que fa arreu del món.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, en Jep Soler i en Francesc Morales.

Descàrrega directa

NNEP 23×11 – The Marvels i Blue Beetle

Programa doble de superherois de Marvel i DC. Comencem per The Marvels, estrenada en el cinema. Primer, sense espòilers, en farem la crítica, explicarem l’accidentada producció, analitzarem la taquilla, parlarem de càsting, ens preguntarem si hi ha fatiga o no de superherois, comentarem l’encaix de la pel·lícula a l’MCU, com ha treballat el guió i l’humor.
A partir del minut 46 la comentem amb espòilers amb les escenes que ens han agradat i les que no. Acabarem explicant les escenes postcrèdits i comentant els articles de Variety i Forbes sobre Marvel Studios.
A 1 hora i 22 minuts, seguirem amb Blue Beetle, vista en cinemes a l’estiu i acabada d’arribar a HBO MAX. Comencem sense espòliers amb la crítica, la producció, el fitxatge de Xolo Maridueña, el guió i la taquilla.
A partir d’1 hora i 44 minuts, repassem les principals escenes amb espòilers i debatem sobre el seu futur al DCU.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Aram Bonmatí i en Marcel González.

Descàrrega directa

NNEP 23×10 – One Piece Temporada 1, I Am Groot Temporada 2

Especial One Piece, la sèrie de Netflix. En el primer bloc us expliquem quines són les branques de One Piece i fem la crítica de la sèrie de Netflix. Expliquem la creació de la sèrie, qui són els showrunners i com ha estat la participació d’Eiichiro Oda. Comentem com ha estat el rodatge, l’apartat musical i el repartiment que encapçala Iñaki Godoy. En el segon bloc, comentem les trames dels vuit capítols de dos en dos. Acompanya’ns en aquest viatge a l’East Blue amb en Luffy, la Nami, en Zoro, en Sanji i l’Usopp.
A 1 hora i 45 minuts, tanquem amb una ressenya de la segona temporada de la sèrie de curts, I Am Groot, de Marvel Studios.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, en Jacint Casademont i l’Aram Bonmatí.

Descàrrega directa