Podcasts

EPISODIS

Ningú no és perfecte 22×21 – VI Jornades: Maria Picassó, Francesc Parcerisas i Dani Solé, Mònica Planas

Programa enregistrat en el marc de les VI Jornades de Ciència-ficció, Fantasia i Terror fetes a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, entre el 20 i el 28 de gener. Escoltarem les trobades i xerrades.
En el minut 4, la trobada amb la il·lustradora gràfica i caricaturista constructivista, Maria Picassó, que ens parla de dibuix, cartells i la feina en videojocs com Star Trek: Timelines. Presenta la Marta Sanz.
En el minut 31, la xerrada Traduir Tolkien amb el traductor en català d’El hòbbit i El senyor dels anells, Francesc Parcerisas, escriptor i poeta, i amb el traductor de la sèrie Els anells de poder, el traductor audiovisual Dani Solé. Condueix la Marta Sanz.
A 2 hores i 10 minuts, escoltarem la crítica de televisió Mònica Planas amb qui vàrem parlar del seu llibre El petó del capità Kirk: La volta al món de la televisió en 80 històries, en què comentem alguns dels seus relats. Condueix l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Sergi Toboso.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 22×20 – Star Trek: Prodigy Temporada 1

Des del planetoide de Tars Lamora fem aquest monogràfic sobre els 20 episodis que conformen la primera temporada de Star Trek: Prodigy. Hem dissenyat el programa dividit en tres parts perquè podeu escoltar-lo tant si l’heu vista, si només heu vist la meitat o si heu vist la temporada sencera.
A partir del minut 4, fem la crítica, us expliquem qui són els showrunners, comentem tota la producció, l’animació, la música i fem un repàs als personatges principals i actors i actrius de doblatge.
A partir d’1 hora i 11 minuts, ressenyem la trama general dels capítols 1 a 10 i comentem els capítols autoconclusius, especialment Kobayashi.
A partir d’1 hora i 43 minuts, ressenyem la trama general dels capítols 11 a 20 i posem en descobert tots els misteris de la sèrie. Comentem els autoconclusius i especulem sobre la temporada 2.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Sergi Toboso.

Descàrrega directa

videoclubers 11 – Critters

En aquest onzè programa analitzarem Critters. Pel·lícula del 1986 dirigida per Stephen Herek. Una sèrie B que estava destinada al públic adolescent que tenia ganes de gore. Parlarem de la producció, els efectes especials, el repartiment, les anècdotes de rodatge, les seqüeles i fem un repàs als millors moments de la pel·lícula.

Us acompanyem l’Ignasi Arbat i en Francesc Morales, des d’un poblet de Kansas.

Escolta’l o descarrega’l

 

 

 

Ningú no és perfecte 22×19 – The Sandman Temporada 1

Monogràfic de The Sandman, la sèrie de Netflix basada en el còmic de Neil Gaiman. Comentem els onze capítols de la primera temporada i comentem els còmics, però fem espòilers només de les trames de la sèrie. En fem la crítica, repassem el repartiment encapçalat per Tom Sturridge, expliquem els intents de fer una pel·lícula i com finalment s’arriba a la sèrie.
En Bernat Costa ens fa una peça amb la crítica de la sèrie en el minut 57.
A partir d’1 hora 2 minuts desgranem les trames. Comentem primer Preludis i nocturns, seguim per La casa de nines i acabem amb els episodis amb històries curtes, el sisè i l’onzè.
Us acompanyen en aquest viatge al món dels somnis l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Aram Bonmatí i en Marcel González.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 22×18 – For All Mankind Temporada 3

En el nostre món Mart està ple de robots, però si la carrera espacial hagués estat diferent, l’hauríem trepitjat en els anys noranta. Aquesta setmana analitzem, amb espòilers, la tercera temporada de For All Mankind (Per a tota la humanitat), la sèrie d’Apple TV +.
En fem les impressions generals, parlem de la producció, dels fets històrics alternatius i explorem les trames i temes que proposa. Les famílies Baldwin i Stevens, el turisme espacial, la carrera espacial entre els americans i els russos a Mart, la iniciativa privada, la presidència dels Estats Units, l’espionatge, la immigració i el terrorisme.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Francesc Morales.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 22×17 – Avatar: El sentit de l’aigua, Un món estrany, Glass Onion i Enola Holmes 2

Aquesta setmana analitzem els grans èxits de cinema i plataforma d’aquestes festes. Comencem amb un especial Avatar: El sentit de l’aigua. En fem les impressions generals, expliquem com es va fer, tractem la direcció de James Cameron, comentem les parts argumentals i repassem els temes que proposa.
El la segona part del programa, a partir d’1 hora 11 minuts, ressenyem propostes de plataformes. Comencem amb Un món estrany, la destacable pel·lícula animada de Walt Disney.
Seguim a 1 hora 30 minuts amb Punyals per l’esquena: El misteri de Glass Onion, el retorn de Daniel Craig com a Benoit Blanc.
Acabem a 1 hora 56 minuts amb Enola Holmes 2, la també seqüela amb Millie Bobby Brown com a germana petita de Sherlock Holmes.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, en Francesc Morales, l’Escarrufa i l’Aram Bonmatí.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 22×16 – The Menu i el millor de 2022

Obrim el darrer programa de l’any amb la pel·lícula més interessant que hem vist en el cinema, The Menu amb Ralph Fiennes i Anya Taylor-Joy. La comentem i ressenyem sense espòilers. T’atreveixes a provar aquest plat?
A partir del minut 34, repassem el millor del 2022 en pel·lícules, sèries, còmics, llibres i jocs. En les llistes d’aquest any no hi faltaran Top Gun: Maverick, Nope, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, The Sandman, Stranger Things 4, Andor i un grapat de recomanacions més.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i l’Aram Bonmatí. En la bateria de recomanacions podreu escoltar en Jacint Casademont, en Francesc Morales, en Pau Garriga, l’Agus Izquierdo, en Sergi Toboso i en Marcel González.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 22×15 – Guardians of the Galaxy Holiday Special, Pinotxo i Violent Night

Especial Nadal. Obrim amb l’especial televisiu, Guardians of the Galaxy Holiday Special. Parlem de la producció, la música, la participació de Kevin Bacon, els millors moments i com funciona com a prèvia de Guardians de la Galàxia Vol. 3.
A 1 hora, especial Pinotxo de Guillermo del Toro. Comentem el procés de creació que es remunta fins al 2008, les novetats d’aquesta versió, els millors moments, l’animació stop-motion i en fem la crítica.
Tanquem amb dues ressenyes de pel·lícules de terror nadalenques. A 1 hora 57 minuts, un de molt breu de Christmas Bloody Christmas de Joe Begos, estrenada a Sitges i a 2 hores, Violent Ningt (Noche de paz). Una ressenya sense espòilers amb David Harbour com a Santa Claus.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, en David Callahan Ruiz, la Marta Sanz i l’Escarrufa (https://www.youtube.com/EscarrufaAnimation).

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 22×14 – Andor Temporada 1

Tornem a una galàxia llunyana que no ho sembla tant. Analitzem la primera temporada d’Andor. Fem la crítica de la sèrie, ens endinsem en la producció amb un nom important com Tony Gilroy, el rodatge, la música, el càsting encapçalat per Diego Luna i els personatges.
A continuació repassem totes les trames d’aquesta preqüela de Rogue One pels blocs de tres capítols en què es divideix la sèrie: Kassa, Aldhani, Narkina 5 i Daughter of Ferrix. Segueix-nos en la conversió d’Andor, en les intrigues polítiques de Mon Mothma, en l’interior de la rebel·lió amb Luthen i a l’ISB amb Syril i Deedra Meero.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, l’Agus Izquierdo, la Marta Sanz i en Darth Segador (https://www.youtube.com/@DarthSegador).

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 22×13 – Star Trek: Lower Decks 3 i Mr. Harrigan’s Phone

Tornem a l’univers Star Trek amb la tercera temporada de Lower Decks. Comencem amb les impressions generals de la temporada, els detalls de producció i ens endinsem a repassar els millors moments de la sèrie i els arcs dels personatges principals: Mariner, Boimler, Rutherford i Tendi. També ens aturem a desgranar alguns moments destacats com l’homenatge a la pel·lícula First Contact, la visita a Deep Space Nine i l’explosiu final de temporada.
A 1 hora 40 minuts seguim amb un especial Stephen King, concretament analitzem la pel·lícula Mr. Harrigan’s Phone sense espòilers. Estrenada a Netflix, es basa en un relat de la novel·la La sangre manda. Parlem de la pel·lícula i la novel·la. Una història del més enllà amb l’arribada de l’iPhone de rerefons.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, en Francesc Morales, la Marta Sanz i en Sergi Toboso.

Descàrrega directa