Podcasts

EPISODIS

Ningú no és perfecte 20×30 – Especial Ted Lasso, Midnight Sky i Eighth Grade

La part principal d’aquesta setmana la dediquem a la sèrie d’Apple TV+, Ted Lasso protagonitzada per Jason Sudeikis. Sabíeu que l’origen de la sèrie comença el 2013? Us expliquem com arribem a la sèrie de 2020, els detalls de producció, fem les nostres impressions generals i repassem els trames a través dels personatges. Una magnífica sèrie per veure en clau de comèdia que s’amaga dins els despatxos i vestidors d’un club de futbol de primera categoria.
Tanquem el programa amb l’espai de crítiques de cinema. Avui ressenyem Midnight Sky amb George Clooney i Eighth Grade, una pel·lícula sobre l’adolescència.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat i la Marta Sanz amb en Francesc Morales i en Pau Garriga.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 20×29 – Especial Zack Snyder’s Justice League, Undiscovered Country i Crime Scene

Com no podia ser de cap altra manera, avui especial Zack Snyder’s Justice League. Un programa que podeu escoltar en 4:3 i blanc i negre. Us expliquem com he arribat aquí, discutim sobre el format, la visió de Zack Snyder dels superherois de DC i més coses. Analitzem la pel·lícula a través dels personatges principals, comentem la resurrecció de Superman, la batalla final i l’epíleg, especialment l’escena del malson.
Tanquem el programa amb un parell de ressenyes breus. La primera de còmic, Undiscovered Country de Snyder, Soule i Camuncoli. La segona, el true crime de Netflix, Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, en Jacint Casademont, en Pau Garriga i la Marta Sanz, amb l’Aram Bonmatí.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 20×28 – Quim Bou, Jimmy Olsen i Batman: Literatura i cultura

En la primera part del programa entrevistem al dibuixant i guionista de còmics, Quim Bou que ens presenta la seva nova obra, Història de la humanitat en vinyetes editada per Espiral. Comentem els dos primers volums dedicats a la prehistòria i Egipte. En Quim Bou ens explica el procés de creació i d’elaboració del guió d’aquesta obra que continuarà. També parlem de la reedició d’Oro rojo de propera publicació.
Entremig, ressenya de còmic, Jimmy Olsen: El amigo de Superman de Matt Fraction.
La segona part la dediquem a Batman, però des d’una perspectiva diferent. Parlem de com utilitzar obres com The Dark Knight Returns de Frank Miller com a eina per ensenyar literatura als estudiants. També comentem la violència urbana i els mitjans de comunicació en l’obra de Miller. No ens oblidem de la resta de coses com l’origen del personatge, el seu impacte en la cultura contemporània, la visió de l’obra de Miller en les adaptacions i l’evolució del personatge.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, l’Aram Bonmatí, en Francesc Morales i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 20×27 – WandaVision

Monogràfic de la sèrie WandaVision de Disney +. Comença la fase 4 del Marvel Cinematic Universe amb aquesta sèrie que aprofundeix en els personatges de Wanda Maximoff i Vision. En la primera part, comentem els detalls de producció, qui són els creadors, els còmics i les comèdies de situació que referència la sèrie i grapats de curiositats del rodatge. Parlem dels actors principals, Elisabeth Olsen i Paul Bettany, Kathryn Hahn i Evan Peters.
Com la sèrie entre blocs no tenim anuncis, però sí una sorpresa musical. En la segona part, analitzem les trames per blocs i parlem de les sorpreses i els moments que més ens han agradat i emocionat. Apunta’t a la nostra emissió que analitzem amb profunditat el producte més d’autor de Marvel Studios. No perdeu el nostre senyal.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, l’Aram Bonmatí, en Marcel González i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 20×26 – Especial Raya i l’últim drac i Wolfwalkers

El plat principal d’aquesta setmana és un especial sobre la pel·lícula animada de Disney, Raya i l’últim drac, estrenada simultàniament en cinemes i Disney +. Fins al minut 47 sense espòilers amb les impressions generals, la producció en pandèmia, la inspiració del guió i la taquilla. A continuació comencem amb la part amb espòilers en què desgranem la trama, els personatges principals, l’animació digital, la música i els millors moments de la pel·lícula.
A partir del minut 95, ressenyem Wolfwalkers, una altra pel·lícula animada, en aquest cas tradicional sobre la mitologia irlandesa i els llops. Una meravella de què no volem deixar de recomanar-vos.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, en Bernat Costa, en Pau Garriga i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 20×25 – Star Trek: Lower Decks

Monogràfic Star Trek: Lower Decks, la sèrie d’animació de Star Trek d’Amazon Prime. Ambientada un any després de Star Trek: Nemesis, segueix els tripulants de les cobertes inferiors de la Cerritos, una de les naus menys importants de la Federació. Mike McMahan (Rick & Morty) és el showrunner d’aquesta comèdia ciència-ficció canònica dins l’univers Star Trek.
Comentem les nostres impressions generals de la sèrie, us expliquem el seu origen i un grapat de curiositats i dades de producció. Desgranem els personatges principals i els actors i actrius de doblatge: Beckett Mariner (Tawny Newsome), Brad Boimler (Jack Quaid), Tendi (Noël Wells) i Sam Rutherford (Eugene Cordero). Seguim amb comentaris capítol a capítol i les seves picades d’ullet. Una anàlisi profunda de la primera temporada de Star Trek: Lower Decks.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, en Sergi Toboso i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

American Horror Story T1 a 8: Special Edition

Espai per a subscriptors de Patreon. Segon recopilatori de continguts que tenim escampats en diferents programes que formaran un espai monogràfic. En aquest programa hem recopilat els continguts escampats en diferents espais sobre la sèrie American Horror Story, amb excepció de la darrera temporada, la novena, 1984, que trobareu en el Ningú no és perfecte 20×23.

El contingut que trobareu són les ressenyes breus de les temporades Murder House, Asylum i Freakshow. A continuació un anàlisi de les cançons de la banda sonora de la sèrie: Gods and monsters (de Lana del Rey que canta Jessica Lange) de Freakshow, The name game (de Shirley Ellis que canta Jessica Lange) d’Asylum, Rhiannon (de Fletwood Mac que canta la mateixa Stevie Nicks) de Coven i Come as you are (de Nirvana que canta Evan Peters) de Freakshow. El plat fort arriba amb l’anàlisi de referències en quatre blocs, primer el de Murder House, Asylum i Coven, segon, el de Freakshow, Hotel i Roanoke, tercer, el de Cult, i quart, el de Apocalypse.

Amb la presentació i direcció de l’Ignasi Arbat i amb la col·laboració d’en Jacint Casademont, en Bernat Costa i en Francesc Morales.

Escolta’l o descarrega’l

 

 

Ningú no és perfecte 20×24 – News of the World, Uncle Frank, I’m Your Woman, Run, The Dig

Quines pel·lícules noves podem veure en les cinemes o en plataformes? Moltes més de les que ens podem pensar. Avui fem un grapat de recomanacions de pel·lícules per veure i fer-ne tertúlia i crítica.
Comencem amb el western News of the World (Notícias del gran mundo), protagonitzat per Tom Hanks. Seguim amb Uncle Frank (Mi tío Frank) amb Paul Bettany i Sophia Lillis i I’m Your Woman (Soy tu mujer) amb Rachel Brosnahan, Run (Mamá de quiere) amb Sarah Paulson, The Dig (La excavación) amb Ralph Fiennes i dues pel·lícules animades de DreamWorks, Els Croods 2: Una nova era i Trolls 2 Gira Mundial.
Aquesta setmana amb l’Ignasi Arbat, l’Aram Bonmatí, en Jacint Casademont, en Pau Garriga i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 20×23 – American Horror Story: 1984, tràilers i Un plan irresistible

La part principal del programa la dediquem a analitzar la novena temporada d’American Horror Story: 1984. Una temporada que és un homenatge al gènere slasher dels vuitanta, però que va més enllà. Referents reals i cinèfils amb sorpreses, girs de guió marca de la casa i un dolent per emmarcar, Mr. Jingles.
En la segona part del programa fem la crítica dels tràilers que hem vist a la Superbowl: Old, The Falcon and The Winter Soldier, Nobody, Raya and the last Dragon, F9 i Coming 2 America. Tanquem en la setmana d’eleccions amb la ressenya d’Un plan irresistible, protagonitzada per Steve Carell i Rose Byrne.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en Jacint Casademont, en Francesc Morales i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 20×22 – Entrevista Bernat Dedéu, Palm Springs i còmic: Iron Man

Aquesta setmana entrevistem al filòsof, músic i escriptor Bernat Dedéu amb qui parlem de podcasts, supera el nostre un test de pel·lícules i sèries, comentem la situació de la llengua en les plataformes, filmoteques novaiorqueses i un grapat de coses més.
En la segona part del programa, ressenyem la comèdia romàntica amb elements de ciència-ficció, Palm Springs. Tanquem amb l’espai de còmics en què ressenyem els primers números de la nova etapa d’Iron Man, amb Christopher Cantwell i Cafu, i els especials Marvels Snapshots, supervisats per Kurt Busiek.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb l’Aram Bonmatí, en Pau Garriga i la Marta Sanz.

Descàrrega directa