Podcasts

EPISODIS

NNEP 23×22 – Napoleon, The Holdovers

Aquesta setmana sessió contínua. Comencem amb Napoleon de Ridley Scott. La polèmica pel·lícula protagonitzada per Joaquim Phoenix. En fem la crítica, parlem del rodatge, de les escenes de batalla i de les imprecisions històriques. Ho comentem amb el mateix humor de Phoenix.
Al minut 52, analitzem The Holdovers (Els que es queden) sense espòilers. En fem la crítica, la química entre Giamatti, Sessa i Da’Vine, com va ser el cast de Sessa, l’estètica dels anys setanta i l’ambientació nadalenca. A partir d’1 hora i 34 minuts, la comentem amb espòilers i comentem les millors escenes, moments i curiositats.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, en Paco Cavero i en Jep Soler.

Descàrrega directa

NNEP 23×21 – The Fall of the Usher House

Monogràfic de la darrera sèrie de Mike Flanagan per a Netflix, The Fall of the Usher House (La caiguda de la casa Usher). Comencem amb una crítica de la sèrie, parlem de la producció i el càsting, ple de cares conegudes.
Tot seguit analitzem els capítols i els personatges, comentem les principals referències als relats d’Edgar Allan Poe, la trama del 1979, les morts que es produeixen a cada capítol i l’apoteòsic final. Tanquem amb els tres projectes de futur que veurem de Mike Flanagan.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Francesc Morales.

Descàrrega directa

videoclubers 15 – The Karate Kid

En el quinzè videoclubers continuem amb el 1984, un any mític en què es van estrenar un grapat de pel·lícules que són història del cinema. Després d’haver-ne repassat un grapat, avui és el torn d’una de les nostres pel·lícules favorites, The Karate Kid que aquest estiu celebrarà quaranta anys.
Amb la música de Bill Conti de fons explicarem com John G. Avildsen reuneix un repartiment únic format per Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue i William Zabka. Comentem com tracta gèneres com el bullying, la relació mestre i alumne i el coming-of-age. Us expliquem com es va rodar i els entrenaments als quals van ser sotmesos els seus protagonistes, així com les millors escenes, moments i un munt de curiositats i anècdotes.
Retransmetran en el torneig d’All Valley a ritme de wax on, wax off a l’Ignasi Arbat i en David Callahan Ruiz.

Escolta’l o descarrega’l

 

 

 

 

NNEP 23×20 – Joan Anton Català: Geopolítica de l’espai i Leave the World Behind

Obrim el programa amb la xerrada “La conquesta de l’espai” que vàrem mantenir amb Joan Anton Català, màster en Astronomia i Astrofísica i llicenciat en Ciències Químiques en l’especialitat de Quàntica. En la trobada vàrem parlar del llibre “Geopolítica de l’espai: La batalla pel domini polític militar i econòmic del cosmos” editat per Angle Editorial. Parlem de l’exploració a l’espai i la que vindrà de Mart, dels satèl·lits, descobriments científics i un munt de coses més relacionades amb l’espai avui i com serà d’aquí a pocs anys. La xerrada que va tenir lloc el 23 de gener de 2024, en la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, en el marc del VII Cicle de Ciència-ficció, Fantasia i Terror.
A 1 hora i 18 minuts, especial Leave the World Behind, la pel·lícula preapocalíptica de Netflix amb Julia Roberts, Ethan Hawke i Mahershala Ali. Comencem amb una part sense espòilers amb la crítica, producció i temes de què parla. A 1 hora i 40 minuts, en parlem amb espòilers, sobre les principals escenes i el seu significat, la connexió amb la cultura popular i busquem les claus del final.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Francesc Morales.

Descàrrega directa

NNEP 23×19 – Talk to Me i Saltburn

Programa doble de cinema en sessió contínua. Comencem amb un especial sobre la pel·lícula de terror Talk to Me. Toca la mà embalsamada i deixa’t posseir pels morts. Comencem amb la part sense espòilers amb la crítica, el repartiment, la producció i com s’ha estrenat aquesta petita pel·lícula australiana i de quina manera s’ha convertit en un èxit. En busquem els referents i com tracta la por. A partir del minut 35 la comentem amb espòilers, repassem els grans moments i analitzem el final.
A continuació, a 1 hora i 5 minuts, el fenomen d’aquestes festes, Saltburn. Comencem sense espòilers en què en fem la crítica, comentem els temes dels quals ha volgut parlar la directora Emerald Fennell, el repartiment encapçalat per Barry Keoghan i Jacob Elordi, l’ambientació i el guió. A partir d’1 hora i 46 minuts, la comentem amb espòilers amb les escenes més destacades i tot el darrer terç.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, en Francesc Morales i l’Agus Izquierdo.

Descàrrega directa

NNEP 23×18 – Sex Education temporada 4 i Wonka

Especial temporada 4 de Sex Education. Tanquem el repàs a la sèrie de Netflix amb el final de la sèrie. Ens acomiadem amb l’Otis, la Maeve, l’Eric amb un repàs de totes les trames de la temporada a través dels personatges. Comentem quines han estat les nostres favorites i la manera d’abordar temes com la distància, el dol, la depressió, la diversitat, la família i els primers amors. Ho completem amb la crítica de la temporada, la producció i algunes curiositats.
A 1 hora i 26 minuts, tanquem amb Wonka. La comentem sense grans espòilers. Expliquem com Warner decideix fer-la, repassem la producció, comentem la interpretació de Timotheé Chalamet i fem la crítica amb els pros i contres.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat i la Marta Sanz, amb la col·laboració de la Belit Lago del pòdcast Cul de sac i la Mononokkeee del canal de YouTube Harry Potter en català.

Descàrrega directa

NNEP 23×17 – Poker Face temporada 1

Monogràfic de la primera temporada de Poker Face. Avui analitzem de dalt a baix la sèrie detectivesca de la plataforma SkyShowtime. Comencem amb la crítica de la sèrie en què parlem dels elements que més ens agraden i de les similituds amb Colombo. Ens endinsem en la producció i parlem del procés creatiu entre Rian Johnson i Natasha Lyonne, anècdotes de rodatge, localitzacions i la música.
A partir del minut 30 analitzem capítol a capítol, comentant-lo i explicant anècdotes, buscant els artistes convidats i curiositats del guió. Aquest programa el fem amb una gorra posada, ulleres de sol i un caliquenyo.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en Jacint Casademont.

Descàrrega directa

NNEP 23×16 – El millor de 2023 i No Hard Feelings

Toca fer balanç de l’any, però abans comencem amb una ressenya breu i sense espòilers de No Hard Feelings (Sin malos rollos), una comèdia divertidíssima protagonitzada per Jennifer Lawrence i que us volem recomanar.
A partir del minut 25 comencem el repàs a les millors pel·lícules, sèries, còmics i llibres de 2023. En les llistes d’aquest any no faltaran títols com Oppenheimer, Barbie, Dungeons & Dragons, Spider-Man: creuant el Multivers, La sociedad de la nieve i moltes altres, així com les sèries Star Trek: Picard, Pocker Face, The Offer, The Last of Us, One Piece i moltes més.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Aram Bonmatí i en Jacint Casademont amb la participació de l’Agus Izquierdo, en Francesc Morales, en Marcel González i en Pau Garriga.

Descàrrega directa

NNEP 23×15 – Killers of the Flower Moon, A Disturbance in the Force, The Shepherd i Five Nights at Freddy’s

Programa doble amb esperit nadalenc. En el primer bloc ressenyes curtes de cinema sense espòilers. Comencem amb A Disturbance in the Force, un documental sobre com es va fer l’especial Nadal de Star Wars. En el minut 27, el curt produït per Alfonso Cuarón, The Shepherd. Finalment, en el minut 45, l’èxit del darrer Halloween, Five Nights at Freddy’s.
En el segon bloc, a 1 hora i 2 minuts, especial Els assassins de la lluna, Killers of the Flower Moon de Martin Scorsese. Comencem sense espòilers en què en fem la crítica, repassem el repartiment, la producció i la direcció. A 1 hora i 46 minuts, entrem en la part amb espòilers, comentem el terç final, els millors moments i el cas real.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz, l’Agus Izquierdo, en Jacint Casademont i l’Aram Bonmatí.

Descàrrega directa

NNEP 23×14 – Entrevista Lluís Comes, Robot Dreams, Black Friday i La mesita del comedor

Especial enregistrat en directe en l’Acocollona’t 2023. Comencem amb una entrevista a en Lluís Comes, traductor i ajustador de doblatge. Ens parlarà del seu ofici i ens explicarà un munt d’anècdotes en els doblatges en català de les pel·lícules d’animació de Disney i DreamWorks, El Senyor dels Anells, Harry Potter i Star Wars.
A 1 hora i 8 minuts, ens visita el nostre company, Paco Cavero que ens explica la feina de dibuixant en la pel·lícula de Pablo Berger, Robot Dreams. En fem la crítica sense espòilers i comentem tot el que ens ha agradat.
A 1 hora i 33, minuts, ressenyem sense espòilers Black Friday (Thanksgiving), el nou slasher dirigit per Eli Roth.
Tanquem a 1 hora i 51 minuts, amb una ressenya curta de La mesita del comedor que s’ha estrenat a l’Acocollona’t.
Us acompanyen l’Ignasi Arbat, la Marta Sanz i en David Callahan Ruiz.

Descàrrega directa