Nightcrawler

Prometedor debut en la direcció del guionista Dan Gilroy, qui ha estat nominat per aquesta pel·lícula a l’Oscar en la categoria de millor guió original. Gilroy recupera a l’actriu Rene Russo. Ho tenia fàcil ja que és la seva dona. Gilroy ha estat el coguionista de Freejack i El legado de Bourne, que va dirigir el seu germà, Tony Gilroy.

Nightcrawler s’ambienta en el baix món nocturn de Los Angeles. Lou Bloom és un petit delinqüent, s’introdueix en l’inquietant món del periodisme criminal, format per un grup de reporters independents que graven accidents, incendis, assassinats i altres situacions caòtiques. Per a ells, cada sirena és igual a un possible cop de sort i les víctimes es converteixen en dòlars i centaus. Ajudat per Nina, una veterana periodista d’una televisió local, Lou prospera en la seva nova professió.

La pel·lícula funciona tant a nivell de guió com de direcció. Sorprèn per la seva eficàcia insòlita tractant-se d’un director novell, però hem de tenir en compte que parlem d’una persona que porta mamant cinema de fa molts anys en primera línia. Impacta veure la part fosca i nocturna de Los Ángeles, com poques vegades hem vist al cinema i que se’ns mostra d’una manera no vèiem des de Collateral. Pel que fa al guió, Gilroy l’ha escrit en un moment de gràcia suprema. És d’aplaudir com és capaç amb poques línies de diàleg, o en una sola escena, definir-nos un personatge. Només ens hem de fixar en l’escena inicial on el protagonista, Lou, demana feina a un empresari que li està venent material robat, per fer-se càrrec del perfil psicològic del protagonista.

Pel que fa a les interpretacions, destacar la tasca impressionant de Jake Gyllenhaal que interpreta aquest personatge fastigós, sense escrúpols que no respon a cap escala de valors. Nightcrawler també serveix com a crítica als mitjans que fomenten l’existència de personatges com el de Lou, i que emetens sense cap tipus de vergonya, imatges de persones mortes o assassinades.

Nightcrawler té un component hipnòtic molt important. Les seves dues hores de metratge passen voltant. Durant la primera ens presenta la situació i els personatges i ja a partir de la segona entra directament en un thriller que t’atrapa i no et deixa marxar.

El component negatiu de la pel·lícula és que com espectador comparteixes dues hores amb uns personatges menyspreables que no voldries trobar-te mai a la vida. Nightcrawler és una pel·lícula immersiva, un thriller que fa pensar, dirigit i escrit de forma excel·lent.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

Pinotxo de Guillermo del Toro

Guillermo del Toro no és un acabat d’arribar en l’animació. Ell ha estat un dels creadors de sèries com Trollhunters, Tales of Arcadia i ha

The Menu

Mark Mylod dirigeix aquesta comèdia negra satírica sobre l’alta cuina que més que pel director, crida l’atenció pels productors, l’humorista Will Ferrel i el director

Violent Night

Després de l’esbojarrada i divertidíssima El viatge (The Trip), el noruec Tommy Wirkola va rebre el guió de Violent Night de la productora 87North i

Christmas Bloody Christmas

Aprofito que s’han acabat les festes per escriure sobre Christmas Bloody Christmas, que vam poder veure al darrer Festival de Sitges i que acaba d’estrenar-se