Capità Harlock

Shinji Aramaki adapta el manga del mateix títol, escrit i dibuixat per Leiji Matsumoto entre el 1977 i el 1979. Després del manga va arribar l’anime integrat per 42 episodis emesos entre 1978 i 1979. Els que ja tenim una edat, recordarem l’anime perquè va ser emès per TV3 durant els seus primers anys. Personalment em declaro molt fan de la sèrie d’anime, i em vaig sentir molt decebut amb la pel·lícula, quan es va estrenar al SITGES2013, perquè no fa justícia al material original.

Ambientada al 2977, l’univers està immers en una gran batalla intergalàctica. La Terra és el planeta amb més recursos de tots, però està controlat per coalició Gaia que governa els humans a tota la galàxia. L’únic perill que amenaça a Gaia és el capità Harlock i la seva nau estel·lar, el creuer Arcadia. Per aquet motiu, el nou líder de Gaia demana al seu germà petit, Yama, que s’infiltri a l’Arcadia per matar a Harlock.

L’adaptació té moltes mancances tant en el treball en l’animació com en el guió. Els japonesos són insuperables en animació tradicional, però en animació digital estan molt lluny del que es fa als Estats Units. Els personatges desprenen fredor i en cap moment te’ls creus. Ni els gestos, ni les mirades transmeten cap tipus d’humanitat. Recordeu l’adaptació de Final fantasy? Doncs això.

Però aquests defectes, que es podrien perdonar perquè és una simple qüestió de tecnologia, queden en segon terme davant un guió erroni i mal fet. No només la història és rebuscada, si no que el protagonista és Yama, una versió físicament més jove del capità Harlock. Harlock, que en teoria hauria de ser el protagonista, apareix en comptades ocasions al llarg de la pel·lícula. No m’explico perquè Harlock queda aparcat en una funció de secundari de luxe. Si això li afegim una història senzilla que té un guió complicat que només busca confondre a l’espectador, la insatisfacció es posa de relleu.

L’adaptació cinematogràfica del Capità Harlok és un producte fallit que haurà d’esperar una nova oportunitat de poder veure una adaptació digne que faci justícia al personatge.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

Totally Killer

Totally Killer va ser l’aposta de Prime, a través de Blumhouse Television, per la temporada de Halloween d’aquest any. Un encert si aposteu per ella.

Insidious: The Red Door

Cinquena entrega de la saga Insidious. Tot i que no han dit que sigui la darrera, tanca una vegada més la història de la família

El exorcista: Creyente

Sisena entrega de la saga El exorcista, que continua el clàssic de William Friedkin del 1973. El cas és cap de les seqüeles i preqüeles

Cobweb

Samuel Bodin fa el salt de França a Hollywood a Cobweb, una pel·lícula de terror de baix pressupost, que li pesen els tòpics del gènere,

No One Will Save You

El terror té molts subgèneres. Quan en barreges varis sempre és arriscat i puges l’aposta. No One Will Save You ho porta perfectament bé, mesclant