Minari

Lee Isaac Young, qui adaptarà Your Name en imatge real, ha escrit i dirigit aquest drama de bon rotllo sobre el somni americà vist des del punt de vista d’una família d’origen coreà que protagonitza Steven Yeun, en Glenn a The Walking Dead i un dels protagonistes de la premiada Burning.

Minari ens explica la història d’una família formada per una parella que tenen un nen i una nena. El nen és el més petit, té uns set anys i part de la història la veiem des del seu punt de vista, ja que no deixa d’estar inspirada en la infantesa del mateix Lee Isaac Young. Ens trobem als anys vuitanta. La família es muda de la ciutat de Los Ángeles a un poble rural a Arkansas. Això ha estat una decisió del pare perquè vol aspirar a alguna cosa millor, ja que a Los Ángeles no veu més futur que viure en un pis petit i tenir feines mal pagades. Així que ho deixen tot i se’n van a viure en un terreny en què pretén cultivar productes originaris de Corea que siguin de proximitat i vendre’ls als comerços de la seva comunitat. Però les seves condicions de vida no seran les millors. Tindran terreny per cultivar, però la família haurà de viure en una caravana desballestada i el matrimoni també haurà de treballar per poder pagar les despeses que genera el cultiu. Això fa que passin moltes hores fora de casa i no poden fer-se càrrec de la mainada i per aquest motiu porten a l’àvia que viu a Corea fins a Arkansas, la qual s’haurà de guanyar la confiança del nen, sobretot. A més, el nen pateix un problema de salut i el metge queda lluny del poble en què viuen, així que aparentment tot és més complicat.

Entre el matrimoni hi haurà tensió. Ell que busca un futur millor i ella prefereix no arriscar i seguir amb la vida més còmoda i modesta que tenien fins aleshores, amb la seva comunitat i el metge més a prop. El fet de viure en la caravana cinc persones, tampoc farà que la cosa es relaxi. Per si no fos poc, no seran prous els problemes que es trobarà el pare per fer realitat el seu somni que malgrat totes les dificultats, que seran moltíssimes, no està disposat a llençar la tovallola.

Minari és una pel·lícula independent, produïda per Brad Pitt, que funciona molt bé. La gràcia és que malgrat totes les dificultats que han de fer front els protagonistes, continua essent una pel·lícula optimista, malgrat no pugui semblar-ho.

El títol fa referència a una resistent herba coreana que creix amb facilitat i que esdevindrà un element narratiu. Minari també fa un retrat, tot i que més secundari, de les famílies i persones que ens podem trobar en l’Amèrica més rural i de quina manera la família s’integra en la comunitat.

El personatge de l’àvia i la seva relació amb el nen és dels elements més divertits de la pel·lícula amb un humor que a vegades és políticament incorrecte i fresc per una pel·lícula independent com aquesta.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Past Lives

La coreana Celine Song debuta en la direcció en una pel·lícula d’una història petita, narrada amb molta emoció i contenció. Una meravella que confronta aquella

Anatomia d’una caiguda

La realitzadora francesa Justine Triet va debutar en el llargmetratge el 2013 amb La bataille de Solférino, però ha estat amb Anatomie d’une chute, després

Maestro

L’actor Bradley Cooper ha fet seu aquest antic projecte de Martin Scorsese i Steven Spielberg. Scorsese el va abandonar en benefici de The Irishman (2019).

The Holdovers

Alexander Payne, el director d’Entre copes (2004), Els descendents (2011) i Downsizing (2017), ha portat a terme The Holdovers, un retrat sobre els Estats Units

May December

Todd Haynes el vam conèixer a Velvet Goldmine, la pel·lícula del glam rock. En els darrers anys li hem vist la magnífica Aguas oscuras i