Promising Young Woman

Carey Mulligan protagonitza aquesta pel·lícula pràcticament inclassificable, però imprescindible. El que sembla començar com una cinta de gènere amb elements de thriller, deriva cap al drama amb gotes d’humor negre. La barreja d’elements és tan diferent que sorprèn que aquesta combinació funcioni així de bé .

La protagonista és Cassie, una noia amb un gran talent que treballa en una cafeteria. Era una jove prometedora, però alguna cosa va sortir malament. Viu traumatitzada per uns fets del seu passat que no ha superat. Està encallada en la vida perquè encara intenta esbrinar o trobar un motiu de per què a ella li va passar el que li passar. Gairebé com una vigilant, porta una doble vida, ja que durant la nit ronda per bars on posa a prova als homes per saber fins a quin punt poden arribar a aprofitar-se d’una dona indefensa. Lluny de planificar una venjança, tal com pot semblar, Cassie busca donar una lliçó moral. Però quan la venjança truca per casualitat a la seva porta, serà temptada.

Promising Young Woman és una pel·lícula valenta i arriscada que construeix a poc a poc un personatge de manera desordenada, però que amb els minuts fa encaixar totes les peces. La directora britànica Emerald Fennell debuta en aquesta pel·lícula que vol provocar i remoure alguna cosa en l’espectador. I ho aconsegueix amb escreix, ja que t’arriba a descol·locar en uns quants moments, no només en el final, que sense cap mena de dubte és el més colpidor i inesperat.

La pel·lícula és la resposta de Fennell al moviment #MeToo i ho fa posant tota la cruesa davant de l’espectador, gairebé sense que se n’adoni del tipus de proposta tan especial que posa en pantalla.

Però qui s’emporta el premi gros de Promising Young Woman és Carey Mulligan. El seu paperàs és impressionant. Probablement el millor paper i interpretació de la seva carrera. Mulligan és capaç de representar força i fragilitat al mateix temps i acabes entenent un personatge que en alguns moments es presenta poc agradable, però que a través de l’actriu fa que tinguis una mirada que va més enllà del que veus. Abans d’acabar no em vull oblidar de Bo Burnham, l’humorista i director d’Eight Grade, que fa el paper del pretendent de Cassie.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

Meg 2: The Trench

Tot i que la presència en la direcció de Ben Wheatley, responsable de Turistas o marcianades com A Field in England, High-Rise o In the

El peor vecino del mundo

Remake de la pel·lícula sueca del 2015, Un hombre llamado Ove protagonitzada per Tom Hanks en el paper d’Otto, un vidu rondinaire que pateix una