Evil Dead Rise

Cinquena pel·lícula de la saga, la segona sense Sam Raimi en la direcció i Bruce Campbell en el paper principal. Darrere la càmera tenim a Lee Cronin, director de la molt recomanable The Hole in the Ground.

Farà deu anys que Fede Álvarez va dirigir el remake que al final es va saber que no era un remake, que la intenció era fer continuar amb el personatge de Mia. Malauradament, allò no va passar, almenys de moment. En tot cas, Evil Dead Rise neix amb una idea semblant a la d’aquell remake. En explicar una història molt Evil Dead, però completament accessible per a la gent que no en sap res de la saga. Essent inferior a la de Fede Álvarez, Evil Dead Rise és una molt bona pel·lícula de terror i gore, però per un fan de la saga com jo, la percebo molt desconnectada de l’univers al qual pertany. És una història autònoma pensada per captar nou públic, sobretot el públic jove que vol anar més enllà de Blumhouse.

Evil Dead Rise deixa enrere el concepte de cabana en el bosc, tot i que comença així, per traslladar l’acció en un edifici de Los Ángeles que en una setmana serà derruït. Dues germanes es retroben amb els dos fills adolescents i una nena petita, que són de la germana gran. El Necronomicron no trigarà a aparèixer i amb ell els deadites, que faran estralls entre la família i la resta de veïns de l’edifici.

Els principals elements de la saga són reinterpretats en aquesta pel·lícula, canviant-los de context. No faltaran la serra elèctrica, ulls sortits, fusells i altres elements, així com mítiques escenes que hem vist en les pel·lícules anteriors, recreades de manera diferent. Les normes del seu univers hi són i la identifiquen com una pel·lícula del món Evil Dead.

El to torna a l’original de terror, deixant enrere la comèdia negra que va començar en la segona pel·lícula i que va predominar en la tercera, L’exèrcit de les tenebres. De fet, es troba a faltar la comèdia negra perquè ja és marca de la casa, així com la presència d’Ash (Bruce Campbell). Però de fet Ash hi apareix, almenys la seva veu en una escena molt concreta, cosa que es fa pensar que si la cosa funciona, podria seguir una pel·lícula que reunís a Ash, Mia i la protagonista que ens presenta aquesta. La porta queda oberta per continuar la història i lligar-la amb el que hem vist abans.

Evil Dead Rise és una pel·lícula molt violenta, fosca i gore. És curta i molt entretinguda. No falten litres de sang. Aquesta és la que en té més sang de tota la saga i fàstic, molt de fàstic. Malgrat que el primer acte s’allarga i triga a arrencar, quan ho fa va apujant el to fins a un final brillant. Les llavors de cara el futur les planten aquí. Esperem que no triguem deu anys a veure la següent.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

The Idea of You

Comèdia romàntica de manual, en què destaca per damunt de tot Anne Hathaway i la bona química amb Nicholas Galitzine (Mary & George). Dirigeix Michael

Challengers

Darrera pel·lícula de Luca Guadagnino, responsable de Call Me by Your Name, Suspiria i Bones and All.  Challengers és un triangle amorós competitiu entre dos

The First Omen

Sorprenent debut en el cinema d’Arkasha Stevenson, en la que és una seqüela d’un clàssic del cinema de terror, La profecia, de 1976, que va

Ferrari

Michael Mann és un director que sempre ha dirigit títols amb un ritme frenètic i que té molta mà per les escenes d’acció. Títols com