El peor vecino del mundo

Remake de la pel·lícula sueca del 2015, Un hombre llamado Ove protagonitzada per Tom Hanks en el paper d’Otto, un vidu rondinaire que pateix una depressió perquè no ha superat la mort de la seva esposa. Otto començarà a sortir del pou emocional quan una família es mudi a la casa de davant i estableixi una amistat amb la mare de família, que està embarassada. El dia a dia d’Otto s’intercalarà amb escenes del seu passat que ens explicaran per què el personatge es troba en aquesta situació en el present.

A mig camí entre el conte de Nadal de Dickens i Gran Torino de Clint Eastwood, El peor vecino del mundo és una pel·lícula simpàtica amb què passar l’estona que se sustenta per la interpretació i el carisma superb de Tom Hanks. Hanks sap molt bé treure aquest personatge tragicòmic que només vol morir per reunir-se amb la seva enyorada esposa. Però també d’entrada, amb els seus gestos i mirada, pots percebre que hi ha una amargor més profunda que no coneixerem fins al darrer terç. Per altra banda, la química amb Mariana Treviño funciona perfectament i els seus moments junts són el millor de la pel·lícula. Treviño és el catalitzador perquè el personatge de Hanks recuperi la humanitat, curi les seves ferides i estableixi un vincle amb una exalumna que va ajudar la seva dona. Cal destacar també el paper de Rachell Kenner, actriu a la qual hem vist a Legion i Fargo i que interpreta a la desapareguda esposa d’Otto.

La pel·lícula combina el present amb nombrosos flashbacks de temps més feliços del passat en què podem explorar el personatge abans del punt en què l’hem conegut i lligar les petites pintes que et dona el present. Otto visita regularment la seva esposa al cementiri igual que Rocky, cosa que ajuda a tenir una percepció diferent del personatge, ja que no es mostra igual que amb la resta de personatges. Com a curiositat direm que els fragments del jove Otto estan protagonitzades per Truman Hanks, un dels fills de l’actor, que s’assembla poc a com era Tom Hanks de jove, però que resulta molt convincent.

El guió és senzillet, però funciona pel tipus de pel·lícula que vol fer. Patina una mica tota la subtrama de la immobiliària i la de la periodista de xarxes que se sent una mica fora i es desenvolupa amb cap profunditat i amb una mandra infinita per part del guionista.

En aquesta festa hem vingut bàsicament a gaudir de la interpretació de Tom Hanks i això funciona molt bé, ja que construeix un Otto molt tridimensional amb el que connectarem i ens emocionarem amb algun moment de llagrimeta. El peor vecino del mundo és una pel·lícula amable i de bon rotllo, que us farà sortir del cinema amb un somriure a la boca.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.

Ghostbusters: Frozen Empire

Cinquena entrega de la saga Caçafantasmes, la quarta dintre de la continuïtat de la pel·lícula de 1984. Dirigeix Gil Kenan, basat en un guió de

Perfect Days

Wim Wenders torna al Japó amb Perfect Days en què ens explica la vida quotidiana d’Hirayama, un home que es dedica a netejar els lavabos