Vacaciones

Vacaciones és el reboot de la franquícia National Lampoon’s Vacation, que aquí es va estrenar sota el nom de Las locas vacaciones de una chiflada família americana. La primera entrega va ser dirigida per Harold ramis amb guió del mestre John Hughes. La franquícia consta de de 4 pel·lícules, un curtmetratge i un telefilm. Vacaciones és una nova arrencada per aquest concepte protagonitzada per Rusty, el fill de la família Griswold que ara ja té la seva pròpia família.

L’argument d’aquest és molt similar al de la primera entrega. Un pare de família viatja, juntament amb la seva dona i dos fills, amb un cotxe familiar des de la costa est fins a la oest dels Estats Units per anar al parc d’atraccions Walley World. Pel camí viuran mil i una peripècies d’allò més esbojarrades.
Vacaciones recupera l’estil de comèdia esbojarrada americana dels anys 80, que la veritat trobem una mica a faltar. L’estil Judd Apatow de fer comèdia dramàtica s’ha escampat massa i costa trobar una pel·lícula que sigui purament comèdia absurda. La pel·lícula aconsegueix recordar-nos aquell estil de comèdia i homenatja a la seva pròpia saga que és el gran referent. Actors com John Belushi i la seva Desmadre a la americana, o el mateix Chevy Chase o John Candy o pel·lícules com Porky’s són les vol homenatjar Vacaciones, ja que l’estil d’humor no deixa de ser el mateix, malgrat que al guió ja no hi hagi el desaparegut i sempre genial John Hughes.

La protagonitza Ed Helms, al que hem vist a The office i Resacón en Las Vegas, que es fica en el paper del pare de família, que se’ns presenta inicialment com un “pringat”. La mare és Christina Applegate, eterna actriu de comèdia que molts recordareu com la filla de la sèrie Matrimonio con hijos. Un dels grans moments de la pel·lícula és quan tornem a veure a Clark Griswold i la seva dona, és a dir Chevy Chase i Beverly D’Angelo. Chase que sorprèn per la seva panxa descomunal, demostra un cop més que és un gran còmic i el seu Clark apareix tant poca traça com a les pel·lícules originals.
Vacaciones continua rient-se de tot, fins i tot d’algunes temes tabú que segurament no pairan bé algunes persones. És cert que algú pot pensar que lo atrevit en algunes qüestions en d’altres es mostra massa tradicional, però l’original ja era així, malgrat que recordo que en alguns punts s’atrevia a anar un pèl més enllà.

Pareu atenció que durant el viatge trobareu alguns actors famosos fent escenes còmiques. De només començar a Colin Hanks, que no deixa de ser un homenatge al seu pare que va començar la seva carrera com un excel·lent actor de comèdia.

Vacaciones és una magnífica arrencada per aquest reboot que esperem que tingui continuïtat. Això sí, si detesteu l’humor de la comèdia americana dels 80, aquesta no és la vostra pel·lícula, però si pel contrari el trobeu a faltar, no sé què feu encara llegint aquesta crítica. Aixequeu el cul de la cadira, un espera El velociraptor de Walley World!

 

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

Totally Killer

Totally Killer va ser l’aposta de Prime, a través de Blumhouse Television, per la temporada de Halloween d’aquest any. Un encert si aposteu per ella.

Insidious: The Red Door

Cinquena entrega de la saga Insidious. Tot i que no han dit que sigui la darrera, tanca una vegada més la història de la família

El exorcista: Creyente

Sisena entrega de la saga El exorcista, que continua el clàssic de William Friedkin del 1973. El cas és cap de les seqüeles i preqüeles

Cobweb

Samuel Bodin fa el salt de França a Hollywood a Cobweb, una pel·lícula de terror de baix pressupost, que li pesen els tòpics del gènere,

No One Will Save You

El terror té molts subgèneres. Quan en barreges varis sempre és arriscat i puges l’aposta. No One Will Save You ho porta perfectament bé, mesclant