The Shepherd

Alfonso Cuarón produeix aquest curtmetratge basat en la novel·la curta de 54 pàgines escrita per Frederick Forsyth i publicada el 1975. S’ha estrenat a Disney + i l’ha dirigit Ian Softley (Backbeat i Hackers). Es tracta de la segona col·laboració de Cuarón d’aquest estil per Disney després de Le Pupille, que va ser nominat a l’Òscar.

El curt és protagonitzat per Ben Radcliffe (un dels joves actors de la sèrie britànica de Disney Channel, The Evermoor Chronicles) i John Travolta. Ja sabeu que Travolta sap pilotar avions de veritat. Es va rodar a Norfolk. Radcliffe està molt convincent i fa que ens preocupem pel que li pugui passar.

Ambientat l’any 1957 a Alemanya, el curt ens narra la història d’un jove pilot de la Royal Air Force (RAF), que la nit de Nadal agafa el seu avió per trobar-se amb la seva xicota. Només ha de travessar el mar de Nord amb una avioneta, però quan estigui a l’aire, la brúixola deixarà de funcionar correctament i una capa de boira molt espessa li impedirà veure res. Amb el combustible limitat demanarà ajuda per aterrar.

La novel·la va ser escrita per Forsyth com a regal de Nadal per a la seva dona, després que aquesta li demanés que li escrivís una història de fantasmes. Forsyth volia allunyar-se de les típiques cases encantades, així que va inspirar-se en una cosa que ell coneixia, ja que havia estat pilot de la RAF.

La pel·lícula encaixa dins de la producció nadalenca d’aquesta època de l’any, però sense sucre i gent que porti jerseis de rens. Bàsicament, es tracta d’una història màgica amb un element fantàstic, sobre tenir esperança i els bons samaritans.

Si pensàveu que l’única història de Nadal amb fantasmes és el Conte de Nadal de Dickens, The Shepherd vol fer la pròpia. Tot i que pot ser força previsible, fins i tot sense saber res de la història, és un bonic homenatge als pilots de la II Guerra Mundial.

The Shepherd és un curt emotiu, tot i ser llarg per un curt, 38 minuts, no es fa gens pesat i funciona com un episodi de La dimensió desconeguda.

The Shepherd és una altra bonica producció per veure aquestes dates per a tota la família, que podeu complementar amb clàssics com The Snowman.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Five Nights at Freddy’s

Adaptació en imatge real de la famosa franquícia de videojocs creada per Scott Cawthon. El projecte portava en desenvolupament des del 2015. Finalment, arriba a

Killers of the Flower Moon

La darrera pel·lícula de Martin Scorsese és una adaptació del llibre de David Grann de 2017, en què narrava els fets reals que es van

La mesita del comedor

Pel·lícula que se n’ha parlat molt en els festivals de terror en què ha passat. Tot i que no és estrictament una pel·lícula de terror,

The Killer

David Fincher torna al terreny que millor es desenvolupa amb The Killer. Retratar històries d’assassins sempre li ha anat molt bé. Només cal donar un

The Marvels

The Marvels es convertirà en la pel·lícula amb menys recaptació de la llarga saga de pel·lícules que han construït. Els mals resultats en taquilla no