Pig

Pel·lícula indie que podríem definir com l’anti John Wick, protagonitzada per Nicolas Cage.

Cage interpreta a Rob, un caçador de tòfones que viu aïllat en mig de no res, en una cabana d’un bosc d’Oregon. Només comparteix sostre amb el seu porc rastrejador de tòfones. Un dia li segresten el porc per les habilitats cercadores úniques de l’animal en rastrejar aquestes cares delicadeses.

La pel·lícula no va tant de misteri de qui és el culpable del segrest, sinó de conèixer els dos personatges protagonistes. Pig no és una pel·lícula d’acció, és una història introspectiva de personatges. El protagonista, Rob, no busca venjança i vestir-se del Nicolas Cage de Mandy, al contrari, és un personatge que vol resoldre la situació amb serenor i diàleg. Indagarem en el seu passat fins a descobrir qui era abans de fugir del seu món i els motius que el van portar a prendre aquesta decisió. En la recerca dels segrestadors del porc l’acompanya Amir, el personatge que interpreta Alex Wolff, el coprotagonista d’aquesta història. Amir és un client del personatge de Cage, un noi jove que abasteix a diferents grans restaurants, sobre qui descobrirem que té una relació molt complicada amb el seu pare. La història està construïda en aquesta mena de road-movie entre la parella Cage-Wolff, que converteix el porc en un McGuffin.

En la direcció tenim al debutant Michael Sarnoski, que sorprèn per la seva maduresa com a realitzador. Visualment, la pel·lícula és estupenda i el director no estalvia crítiques als xefs de restaurants de luxe, pronunciades en boca del personatge de Cage. La seva feina aquí l’ha portat a fer-se amb la direcció de la tercera part d’Un lugar tranquilo.

Sobre Cage, dir que se surt del personatge exagerat que ell mateix s’ha construït i aquí ens proporciona una interpretació sòlida i de les millors de la seva carrera, amb transformació física inclosa. Una de les interpretacions de l’any sense cap dubte. Aquells que busquin el Cage més histriònic, aquesta no és la seva pel·lícula.

Pig també serveix per explicar-nos un món que per a mi era totalment desconegut. No parlo només de l’alta cuina, que també, sinó de la cacera furtiva de trufes. Pig es va rodar entre setembre i octubre de 2019, durant vint dies, a Portland, Oregon, que és on transcorre l’acció de la pel·lícula.

Una de les sorpreses cinematogràfiques de l’any. Voldria acabar amb un apunt, que l’únic producte tecnològic que té el personatge de Cage sigui un radiocasset, sempre serà d’aplaudir.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

The Idea of You

Comèdia romàntica de manual, en què destaca per damunt de tot Anne Hathaway i la bona química amb Nicholas Galitzine (Mary & George). Dirigeix Michael

Challengers

Darrera pel·lícula de Luca Guadagnino, responsable de Call Me by Your Name, Suspiria i Bones and All.  Challengers és un triangle amorós competitiu entre dos

The First Omen

Sorprenent debut en el cinema d’Arkasha Stevenson, en la que és una seqüela d’un clàssic del cinema de terror, La profecia, de 1976, que va

Ferrari

Michael Mann és un director que sempre ha dirigit títols amb un ritme frenètic i que té molta mà per les escenes d’acció. Títols com