Ex_machina

Pel·lícula britànica que suposa el debut a la direcció d’Alex Garland, el guionista de 28 días después i Dreed. Ex_machina és la seva primera pel·lícula com a director en la qual no abandona el cinema de gènere. En aquesta ocasió aborda la intel·ligència artificial i ràpidament ens venen a la memòria referents cinematogràfics com Blade runner o televisius com Battlestar Galactica.

El protagonista és Caleb (Domhnall Gleeson, fill de Brendan Gleeson que aquesta setmana ha estrenat Calvary) un jove programador informàtic que ha guanyat un concurs que li permetrà conèixer al CEO de la seva empresa, Nathan, una mena de gurú de la informàtica a l’estil Steve Jobs. Caleb passarà uns dies a la residència de Nathan on rebrà l’encàrrec del seu cap de posar a prova la seva última creació, Ava (Alicia Vikander), una intel·ligència artificial amb aparença humana.

A diferència d’altres pel·lícules sobre la intel·ligència artificial, Garland en sap treure molt profit amb un guió intel·ligent que et fa pensar tota l’estona i et manté atrapat. Però Garland és molt hàbil i juga amb el concepte del monstre de Frankeinstein adaptant-lo a l’actualitat i passant-lo pel sedàs de la I.A. Com a molt li podem retreure que el tema que tracta no és nou i tampoc aporta res que faci canviar el gènere, però el director sap jugar amb els elements perquè el que ja coneixem resulti fresc. El guió sap combinar la tensió i el misteri que envolten tant a Nathan com a Ava, essent Caleb el personatge més transparent amb el que es pot identificar l’espectador.

La posada en escena d’Ex_machina és molt atractiva visualment, tant els decorats com la il·luminació juguen un paper molt importat. La combinació d’aquestes amb elements narratius així com amb la música, creen tensió expectant a l’espectador.

Pel que fa als actors si m’he de quedar amb algú ho faig amb Alicia Vikander que posa la seva cara i gestos, i al final de la pel·li alguna cosa més, a l’androide Ava. La seva expressivitat és fonamental per entendre el personatge i també la pel·lícula en sí mateixa. És per això que trobar l’actriu adequada era bàsic per l’èxit del film.

Ex_machina esdevé un debut molt prometedor per un guionista que ja ens agradava, Alex Garland. Tant sols esperem que confiïn en amb i tingui la oportunitat de demostrar fins on és capaç d’arribar amb pressupostos molt més generosos.

 

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.

Ghostbusters: Frozen Empire

Cinquena entrega de la saga Caçafantasmes, la quarta dintre de la continuïtat de la pel·lícula de 1984. Dirigeix Gil Kenan, basat en un guió de

Perfect Days

Wim Wenders torna al Japó amb Perfect Days en què ens explica la vida quotidiana d’Hirayama, un home que es dedica a netejar els lavabos