Encanto

La pel·lícula que Disney va estrenar aquest Nadal amb molt poc temps de diferència en cinemes i Disney +, pren com a referència la cultura colombiana i compta amb les cançons de Lin-Manuel Miranda. La dirigeixen els responsables de Zootopia.

Encanto, ens explica la història de la família Madrigal, els quals viuen amagats a Encanto, un lloc màgic enmig de les muntanyes de Colòmbia. Encanto i la casa on viu la família, atorga poders únics quan entren en la pubertat. Però no tothom va aconseguir poders, Mirabel, que ara té quinze anys, és l’única de la família que no en té, però només ella serà capaç d’adonar-se que la màgia que protegeix a la família Madrigal i a la gent d’Encanto, està en perill.

No és la primera vegada que Miranda fa cançons per una pel·lícula de Disney, ho va fer anteriorment a Moana. En aquesta ocasió utilitza els ritmes populars de la cultura colombiana per fer-ne la música. El principal interès de la pel·lícula està en les cançons enganxoses de Miranda i un aspecte visual espectacular, amb un joc de colors i tonalitats meravellós. En canvi, el guió, és més secundari, els personatges en són un grapat i a part de Mirabel i l’àvia, la resta estan poc desenvolupats. La trama és tòpica i previsible i la pel·lícula no planteja ni riscos, ni sorpreses. Proposa una barreja clàssica de drama i comèdia, que no es complica la vida i tira de plantilla.

Tot i que Encanto és un poble molt gran, la pel·lícula se centra només en la famíla Madrigal, per la qual cosa se senten molt desconnectats del seu propi món. Del grapat de personatges de la pel·lícula, em quedo amb el tiet brumo i el bromista nen metamòrfic que sempre està on no te l’esperes. La conclusió és que entendre’s amb la família pot ser molt complicat.

Encanto, és el retorn de Disney als musicals, després de l’estrena de Raya i l’últim drac, la primavera passada. No estarà ni de lluny entre les meves pel·lícules animades de Disney favorites, però aquesta història sobre els llaços familiars compleix com un simple entreteniment, que destaca per les cançons i els colors de l’animació.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.

Ghostbusters: Frozen Empire

Cinquena entrega de la saga Caçafantasmes, la quarta dintre de la continuïtat de la pel·lícula de 1984. Dirigeix Gil Kenan, basat en un guió de

Perfect Days

Wim Wenders torna al Japó amb Perfect Days en què ens explica la vida quotidiana d’Hirayama, un home que es dedica a netejar els lavabos