Train to Busan

El coreà Yeon Sang-ho és el director de Train to Busan, una de les millors pel·lícules de zombis dels darrers anys. Curiosament el cinema oriental, allunyat fins ara del mite del zombi, és el que està aportant coses noves i interessants en el gènere, tal com ja es va veure l’any passat amb I am a hero.

Train to Busan és cinema de zombis, més encarat a l’entreteniment que a la reflexió, malgrat que posa en relleu la naturalesa egoista de la humanitat. Els homes no tenen pietat en deixar morir a qui sigui per tal de no arriscar-se i mullar-se el cul.

La premissa argumental és simple, zombis atrapats en un tren i un grup de persones que intentaran sobreviure com poden. Amb alguna parada en una estació, que és una de les escenes més trepidants i impactants de tota la pel·lícula.

Impecable en molts sentits, sobretot en  la direcció de Sang-ho, no envà es va endur el premi a la millor realització a Sitges. A més construeix uns personatges tridimensionals que fa que ens importi molt el que els passi.
Train to Busan no escatima en salvatgisme i sang i fetge. És una delícia pels fans del cinema de zombis i absolutament divertida i entretinguda. L’única pega és que a vegades als coreans els agafa per la llagrimeta i els violins, com veiem al final d’aquesta pel·lícula, i perd part de la força contundent que havia mostrat fins al moment. Però vaja, pecata minuta amb l’autèntica muntanya russa sense concessions que se’ns ofereix.

Si creieu que en el gènere zombi ja està tot dit, Train to Busan ho desmenteix. I si en voleu més, teniu una preqüela animada que també ha dirigit Yeon Sang-ho anomenada Seoul Station. Un complement perfecte a Train to Busan.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.

Ghostbusters: Frozen Empire

Cinquena entrega de la saga Caçafantasmes, la quarta dintre de la continuïtat de la pel·lícula de 1984. Dirigeix Gil Kenan, basat en un guió de

Perfect Days

Wim Wenders torna al Japó amb Perfect Days en què ens explica la vida quotidiana d’Hirayama, un home que es dedica a netejar els lavabos