Podcasts

EPISODIS

Ningú no és perfecte 19×44 – Entrevista Joan Anton Català, Greyhound i especial Space Force

Especial de per tancar la temporada 19. Un final de temporada espacial. Comencem amb una entrevista al divulgador científic i màster en astronomia i astrofísica, Joan Anton Català que ens presenta el seu darrer llibre, 100 històries de l’aventura espacial. Amb ell repassem també, les pel·lícules de ciència-ficció que millor i pitjor han tractat la ciència, i les basades en fets reals. Entremig, us oferim la ressenya i crítica de Greyhound, la pel·lícula de Tom Hanks entrenada a Apple +. La darrera part de la temporada i fi de festa, el dediquem a comentar la sèrie de Netflix, Space Force protagonitzada per Steve Carrell i John Malkovich.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb l’Aram Bonmatí, en Jacint Casademont, en Francesc Morales i la Marta Sanz.

Decàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×43 – Especial Tales from the loop, The Story of Fire Saga

El plat fort d’aquesta setmana és un monogràfic sobre la magnífica sèrie d’Amazon, Tales from the Loop. Comencem amb una primera part sense espòilers sobre les impressions generals de la sèrie, detalls de producció i el càsting. A partir del minut 30 entrem en el territori espòiler i desgranem cadascun dels vuit capítols de la sèrie. Comentem les trames, l’aspecte visual, la feina dels directors i directores i la trama de cada episodi. Un monogràfic que toca la fibra. Per tancar, a partir de les 2 hores 3 minuts, ressenyem Festival de la canción de Eurovisión: la historia de Fire Saga, Personal Assistant i Dónde estás, Bernadette.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb la Marta Sanz i en Pau Garriga.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×42 – Disney Gallery Star Wars: The Mandalorian, Star Trek: Short Treks 2 i Sparkshorts

Avui un regal especial pels fans. Comencem amb un anàlisi de Disney Gallery / Star Wars: The Mandalorian sobre el making of de la sèrie que ha estrenat Disney +. Comentem els efectes digitals pràctics i el procés creatiu de Jon Favreau i Dave Filoni. Seguim amb les ressenyes dels curts de la segona temporada dels Star Trek: Short Treks. Els capítols d’animació, l’Enterprise de Pike i Spock i la preqüela de Star Trek: Picard. Tanquem amb la ressenya del projecte Sparkshorts de Pixar amb curts com Purl, Kitbull, Wind, Smash and Grab, etcètera.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb l’Aram Bonmatí, l’Agus Izquierdo, en Sergi Toboso, l’Albert Tarrés i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×41 – Vietnam en el cinema, ressenyes: Da 5 Bloods, Becky, Artemis Fowl i 7500

Programa en dues parts. En la primera fem un especial sobre la relació entre el Vietnam a través de títols com Boinas verdes, Apocalypse Now, Rambo, Nacido el 4 de julio, etcètera. Incloem la crítica de la pel·lícula de Spike Lee, Das 5 Bloods. En la segona part fem ressenyes de cinema i comenten sense espòilers la cinta de gènere Becky, la producció juvenil de Disney +, Artemis Fowl i 7500: Avión secuestrado amb Josep Gordon-Lewitt.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en Jacint Casademont, en Pau Garriga, en Francesc Morales, en David Ruiz i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×40 – Especial Servant

Programa de terror psicològic. Avui parlem de Servant, la sèrie d’Apple + produïda per M. Night Shyamalan i Tony Basgallop. Comencem amb una primera part sense espòliers en què donem les nostres impressions generals, avancem la trama, donem detalls de producció i comentem el càsting. A partir del minut 51 comencem amb espòilers. Analitzem els capítols, repassem els moments més inquietants i cerquem els seus referents.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en Jacint Casademont, Francesc Morales i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×39 – Bad Education, The Vast of Night i Nerver Surrender: A Galaxy Quest Documentary

El cinema continua encara que sigui des del sofà de casa, per això aquesta setmana us portem un grapat de ressenyes sense espòilers de pel·lícules estrenades en plataformes o vídeo en demanda. La pel·lícula sobre la corrupció Bad Education amb Hugh Jackman, la proposta de ciència-ficció independent The Vast of Night, el biopic A Beautiful Day in the Neighborhood amb Tom Hanks i el debut de Noah Hawley en la direcció a Lucy in the Sky. Tancarem amb l’homenatge als fans que ens ofereix el documental Never Surrender: A Galaxy Quest Documentary, us expliquem en fenomen fan i rememorem i comentem alguns dels secrets sobre el rodatge de Galaxy Quest (Héroes fuera de órbita).
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en Pau Garriga, en Sergi Toboso i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×38 – Especial In Search of Darkness, Extraction, The Hunt i The Wretched

El cinema de terror va viure la seva millor dècada durant els vuitanta. Aquesta setmana recordarem les principals pel·lícules i cineastes a través del documental In Search of Darkness. Parlarem de personatges reals com Joe Dante, John Carpenter o Tom Holland i ficticis com Freddy Krueger, Jason Voorhees, Chucky o Michael Myers. Analitzarem el perquè de l’èxit del gènere, els efectes especials pràctics, la cultura del videoclub i el naixement de la comunitat de fans del gènere de l’horror. Tancarem amb la crítica de la pel·lícula d’acció Extraction i per tancar aquest programa terrorífic, ressenyarem dues pel·lícules recents de terror The Hunt i The Wretched.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en David Ruiz, en Paco Cavero, en Jep Soler i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×37 – Especial Scooby-Doo: Be cool, Scooby-Doo, Scooby-Doo and Guess Who? i Scoob!

Comencem amb un especial en què analitzem les dues darreres sèries de televisió Be Cool, Scooby-Doo (Enróllate Scooby-Doo) i Scooby-Doo and Guess Who? (Scooby-Doo y compañía). Comentem els estils d’animació i trames argumentals. A partir del minut 46 comencem l’especial Scoob! la nova pel·lícula de Scooby-Doo, Shaggy els Mystery, Inc. Ho fem en un primer tram, sense espòilers. A partir d’1 hora i 21 minuts, ja ho fem amb espòilers en què desgranem el que més i el que menys ens ha agradat.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en Jacint Casademont, en Francesc Morales i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×36 – Nens diabòlics, notícies i entrevista Mai Més Llibres

Programa en dues parts. En la primera analitzem la presència dels nens diabòlics al cinema a través de pel·lícules com La profecia, El bon fill o Village of the Dammed (El pueblo de los malditos). Seguim amb les notícies en què, entre d’altres, parlem del futur de la franquícia Pirates del Carib. En la segona part, entrevistem la Judit Terradellas i en Sergio Pérez de l’editorial Mai Més Llibres, amb els quals parlem de literatura fantàstica i de les seves darreres novetats com Així es perd la guerra del temps, La Brigada LLuminosa, El Test o Persons non grata. També descobrim alguns dels títols que es publicaran properament.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en Jacint Casademont, en Francesc Morales i la Marta Sanz.

Descàrrega directa

Ningú no és perfecte 19×35 – I Am Not Okay With This i entrevista Arnau París (Norma Editorial)

Programa doble. Comencem amb un especial sobre la sèrie de Netflix, I Am Not Okay With This. La ressenyem sense espòilers, parlem del càsting i comentem els detalls de producció. A partir del minut 27 analitzem la sèrie amb espòilers, repassem la trama i els millors moments capítol a capítol. La segona part del programa, a partir d’1 hora 24 minuts, entrevistem a l’Arnau París, editor USA de Norma Editorial. Parlem de col·leccions com Stranger Things, Archie, Regreso al futuro, The Fix, Ciencia oscura i de les adaptacions en imatge real.
Presentat i dirigit per l’Ignasi Arbat, aquesta setmana amb en Pau Garriga i la Marta Sanz.

Descàrrega directa