Jo sóc Batman 2: la broma humida

Què passaria si Tarantino dirigís una pel·li de James Bond? I si Woody Allen fes l’episodi IX d’Star Wars? I si David Lynch adaptés Dune? Ah, calla, que això… Preguntes que només poden ser contestades per Uatu, el Vigilant de l’univers Marvel. Una pregunta per l’estil li va passar per al cap a en David Callahan Ruiz quan un dia, en despertar-se, va pensar com seria una adaptació de Batman si la dirigís Albert Serra. L’ocurrència es va convertir en un fals tràiler. No és la primera vegada que aquest format suposa l’origen d’alguna cosa per al realitzador vilafantenc. La websèrie Scaletti, Girona Connection n’és un exemple. El cas és que Jo sóc Batman va guanyar el premi del públic de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, uns guardons que, ja avui dia, són més prestigiosos que els Oscars de l’Acadèmia de Hollywood. El seu únic protagonista masculí, Jacint Casademont, va guanyar un teen award com a millor actor secundari d’alguns premis sense determinar, segons la Wikipèdia de l’actor de mètode figuerenc.

Tres anys després i per aclamació popular, ens arriba la segona part, curiosament al cap d’un any de l’estrena de la versió apòcrifa de l’home rat-penat presentada a Batman v Superman.

El llistó estava molt alt, i no ho diem per les versions dirigides per Tim Burton i Christopher Nolan, si no per la d’Adam West, avui en dia, encara, la millor versió que ha ofert el cinema sobre aquest resident de Gotham City. El mateix David Ruiz explicava en una entrevista en aquest blog: “El repte era enorme. Superar a les versions d’Adam West dels anys 60 i Joel Schumacher dels 90 era pràcticament impossible, però amb tota humiliat crec que ens hi hem acostat o fins i tot superat”. Jo sóc Batman 2: La broma humida ha estat presentada aquesta setmana a Cannes on es trobava el mateix Nolan. El realitzador d’Interstellar també ha reconegut la tasca de Ruiz i ha declarat en aquest mitjà: “Vaig fer bé en abandonar el personatge per donar el relleu. Batman requeria d’un nou visionari que li donés l’enfocament que necessitava. La franquícia està en bones mans”. Un directiu anònim de DC que ha demanat confidencialitat sobre la seva identitat ens ha donat una opinió contrària: “Certament no ens ha agradat gaire a la companyia. Trobem que hi ha massa color i lluminositat. Estem valorant enfosquir-la per a l’estrena en sales comercials”.

Personalment Jo sóc Batman 2: La broma humida, m’ha semblat una de les aproximacions més originals fetes mai del personatge. Segurament el veritable Albert Serra hauria plasmat en pantalla alguna cosa semblant a la que el públic podrà veure en la seva estrena aquest dissabte a La Cate de Figueres. Pels que no pugueu assistir-hi, haureu d’esperar al 7 de juliol, cosa que explicaria el canvi de la data d’estrena d’Spider-Man: Homecoming.

Al més pur estil Marvel, hi trobareu algun cameo. Us recomanem també que no us perdeu els crèdits. Tan sols ens resta esperar una tercera entrega en la qual, tal com apunta Latino Review, el Batman d’Albert Serra s’unirà amb la Lliga de la Justícia i conclourà la fase 1 del Callahanverse.

Excelsior, llarga i prospera vida i que la força acompanyi el dia de l’orgulll friki!

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

How to Have Sex

Molly Manning Walker és una directora de fotografia que debuta en la direcció amb How to Have Sex, un drama britànic adolescent, que es va

Coup de chance

Pel·lícula que ha estat anunciada com a la darrera que podria fer el director novaiorquès. De fet, ha trigat tres anys des de la darrera

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.