It. Capítulo 2

It es va convertir en la pel·lícula de terror més taquillera de la història. Amb un cost de 35 milions va recaptar-ne més de 700. De cara a la segona part, que adaptaria la història de la part adulta dels protagonistes, en duplicaria el cost, que ha anat a parar bàsicament en incrementar els efectes digitals, i contractar intèrprets de primera categoria com Jessica Chastain i James McAvoy. Warner va trigar ben poc a posar en marxa la preproducció de la segona part per estrenar-la com més aviat millor, i així aprofitar la tirada comercial de la primera i que els actors infantils no es fessin més grans del desitjable, per poder incloure noves escenes d’adolescència.

Novament ha repetit el director, Andy Muschetti, que n’ha fet una pel·lícula de gairebé tres hores, que són excessives pel que ens explica, però que tampoc l’arrosseguen en l’avorriment, perquè és un túnel del terror amb sorpreses i espants constants. No obstant això, és evident que la història no requeria aquest metratge que porta a repetir moltes escenes amb els protagonistes per separat, junts o en diferents equips en què es repeteixen les escenes de terror, fins al clímax final.

Tot i les crítiques que s’ha endut, aquesta és una excel·lent pel·lícula de terror, però clarament està a un nivell per sota de la primera. Primer, perquè no tinc clar que fer-la tan coral amb diversos moments individuals per cada personatge acabi de funcionar, i segona, perquè els Perdedors funcionen millor com a nens que no pas com a adults.

S’aprecia un canvi de to en la pel·lícula, que radica en convertir els protagonistes en adults. En aquesta ocasió els problemes que tenen són més de caràcter psicològic i la pel·lícula posa l’accent en la repetició de patrons i conductes que van marcar-los en la infantesa. És curiós veure com la majoria d’ells ha assolit l’èxit, però en canvi no siguin feliços, probablement marcats per aquella experiència que amb els anys han oblidat. No serà fins que tornin a Derry que tornaran a recordar el que van viure.

Aquesta segona part d’It incideix novament en l’amistat i en la superació de les pors. Incorpora elements d’humor, que no hi eren a la primera, que a vegades ens fan distreure del tema central. Més enllà de l’humor, aplaudeixo el cameo de la botiga i les referències a l’univers literari d’Stephen King que podem veure en alguns moments.

No obstant els problemes que té aquesta i no tenia la primera, és una molt bona pel·lícula. Amb més efectes digitals, però tots ells molt ben fets, i uns efectes sonors espectaculars. També amb més profunditat de personatges, però, i aquí ve la meva queixa, amb menys terror, que és un dels elements que més he trobat a faltar de la primera. El primer It és una experiència profundament terrorífica, en canvi aquí, podríem dir que no fa por i Pennywise perd en presència en pantalla, tot i l’excel·lent treball, una vegada més, de Bill Skarsgård. Aquesta segona part funciona com una atracció de fira. Tot i que té menys terror, sí que hi són presents moments de gore, que s’agraeixen en una producció de terror comercial com aquesta.

Pel que fa als actors, McAvoy i Chastain estan molt bé, tal com acostumen, però la sorpresa ens l’hem emportat amb Bill Hader, que ens ha encantat la versió adulta del seu personatge.

Tot i que la pel·lícula, en una mena de broma interna, posa en qüestió si el final estarà a l’altura, he de dir que la resolució del problema i el final de la pel·lícula m’han resultat molt satisfactoris.

A It li hem d’agrair que hagin fet una pel·lícula de terror per a públic adult, quan el més normal avui en el terror comercial és fer pel·lícules destinades al públic adolescent, de la qual Blumhouse n’és un autèntic especialista. It: Capítulo 2 pot ser una pel·lícula excessiva, però es gaudeix i deixa la porta oberta a una preqüela que ens parli de l’origen del mal de Pennywise, que aquesta pel·lícula no hi aprofundeix. Ens regala moments visualment espectaculars i una escena al restaurant, quan es reuneixen per primera vegada els Perdedors, que és de les més aplaudides de la pel·lícula.

 

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

Insidious: The Red Door

Cinquena entrega de la saga Insidious. Tot i que no han dit que sigui la darrera, tanca una vegada més la història de la família

El exorcista: Creyente

Sisena entrega de la saga El exorcista, que continua el clàssic de William Friedkin del 1973. El cas és cap de les seqüeles i preqüeles

Cobweb

Samuel Bodin fa el salt de França a Hollywood a Cobweb, una pel·lícula de terror de baix pressupost, que li pesen els tòpics del gènere,

No One Will Save You

El terror té molts subgèneres. Quan en barreges varis sempre és arriscat i puges l’aposta. No One Will Save You ho porta perfectament bé, mesclant

The Nun 2 (La monja 2)

L’extensió de l’univers The Conjuring (Expedient Warren), més enllà de la franquícia principal, no ha donat massa bon resultat creatiu. Un altre tema és la