Gru 3. El meu dolent preferit

Després de dues entregues d’èxit estrenades el 2010 i 2013 i un spin-off, Els minions, del 2015 que va recaptar més de 1.100 milions de dòlars arreu del món, era obligat que Illumination continués la saga. Repeteixen els directors de la franquícia, Pierre Coffin i Kyle Balda i també els guionistes, Paul i Ken Daurio.

En aquesta ocasió, Gru, la seva família i els minions s’hauran d’enfrontar a Balthazar Bratt, un dolent, ex-estrella infantil de la tele, disposat a recuperar la fama a qualsevol preu. Balthazar s’ha especialitzat a cometre robatoris impossibles. Per altra banda, reapareix Dru, el germà bessó de Gru, amb el qual tindrà una forta rivalitat.

La pel·lícula aprofita la tan de moda nostàlgia dels anys 80 per construir un divertit malvat amb ombreres que sembla recent sortit d’una discoteca de l’època. Això li dóna a Gru 3 la ocasió d’utilitzar temes musicals i referents que els petits no entendran, però que els pares que hagin crescut en aquella època caçaran al vol. Una jugada molt intel·ligent per part de la productora per assegurar-se l’aprovació de petits i grans.

La família de Gru ha crescut amb les pel·lícules. A més de les tres nenes presentades a la primera pel·lícula, s’hi afegeix la seva parella, presentada a la segona part i per si això no era suficient, a la tercera s’incorpora el germà perdut a l’equació. Gru és un personatge que funciona millor en solitari, envoltat dels minions i no pas amb un excés de secundaris. Això li fa perdre part del seu encant. Pel que fa als minions, com la resta de la pel·lícula, tampoc aporten res de nou i ofereixen tot allò que s’espera d’ells.

Malgrat tot, Gru 3 funciona perquè sap quina és la fórmula que l’espectador demana i això és exactament el que ofereix. Tot plegat a un ritme frenètic i una durada correcte que no s’allarga innecessàriament. Per la qual cosa no dóna temps a avorrir-se pel seu ritme trepidant.

La saga s’ha establert en una zona de confort en la qual dóna al públic allò que vol, però que ja no ens ofereix sorpreses, ni tampoc és el producte fresc que va ser a la primera. Tot i la sensació d’haver passat una estona entretinguda, no pots oblidar que tot plegat era més divertit quan Gru era dolent. Gru 3 triomfarà, però dóna una primera senyal de desgast i caldrà pensar en un escenari nou perquè la saga no acabi com Ice Age o Shrek.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.

Ghostbusters: Frozen Empire

Cinquena entrega de la saga Caçafantasmes, la quarta dintre de la continuïtat de la pel·lícula de 1984. Dirigeix Gil Kenan, basat en un guió de

Perfect Days

Wim Wenders torna al Japó amb Perfect Days en què ens explica la vida quotidiana d’Hirayama, un home que es dedica a netejar els lavabos