Get Duked!

El debutant Ninian Doff dirigeix i escriu aquesta bretolada en format de comèdia i sàtira social, com només l’humor britànic sap fer.

Get Duked! ens trasllada a les Highlands i ens presenta a uns estudiants adolescents que han de passar unes proves d’orientació en el camp, de cooperació i treball en equip. El millor grup s’endurà un diploma del Duc d’Edimburg. El grup protagonista està format per un estudiant exemplar que busca fer currículum, però que no té amics, dos nois de barris marginals de Londres i un aspirant a cantant de hip hop. Tot i que aparentment no encaixen com a grup, la cosa canviarà quan siguin perseguits per un psicòpata que els vol caçar com animals.

Get Duked! és una bogeria de principi a fi. Plena de situacions absurdes i exagerades. No té problemes amb jugar i riure’s dels estereotips i fer-ne partícip al públic. Ninian Doff ha escrit aquesta comèdia negra amb dosis de gore, bretolades, drogues, psicodèlica i plena de música rap que triomfaria en una sessió de mitjanit d’un festival de terror.

Els adolescents protagonistes, excepte un, no sumen entre ells una sola neurona, cosa que dona per situacions molt còmiques del seu comportament sense filtres i estúpid. Afegiu que sembli que trepitgin el camp per primera vegada i ja ho teniu.

El millor de tot plegat és el ritme de vertiginós en què narra la història i en què es succeeixen els fets. La irreverència de la proposta m’ha recordat moltíssim al cinema d’Edgar Wright i els protagonistes, uns adolescents de barris marginals, recorda bastant a la proposta d’Attack the Block de Joe Cornish. Get Duked! aposta directament per la comèdia absurda i és capaç d’esquivar les baixades de ritme mantenint una durada ajustada de la pel·lícula, que no arriba als 90 minuts.

Els quatre protagonistes principals estan magnífics. Ells estan acompanyats d’un munt cares britàniques conegudes com Eddie Izzard (Hannibal), James Cosmo (Los immortales, Joc de trons), Kate Dickie (La bruja), Jonathan Aris (Sherlock) i molts moltes més.

Doff també sorprèn per l’aspecte visual que dona a la pel·lícula, quan els protagonistes estan sota efectes psicotròpics, i per com aquell que no vol la cosa, se les enginya per fer crítica social, habitual en la comèdia britànica, i posar-nos a prova com a espectadors sobre els prejudicis que puguem tenir.

Si voleu passar una bona estona desacomplexada amb una bretolada de l’alçada d’un campanar, Get Duked! és la vostra pel·lícula.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

El peor vecino del mundo

Remake de la pel·lícula sueca del 2015, Un hombre llamado Ove protagonitzada per Tom Hanks en el paper d’Otto, un vidu rondinaire que pateix una

Nimona

Que s’hagi arribat a fer i a estrenar aquesta pel·lícula, no es pot qualificar d’altra manera que de miracle. Nimona està basada en un webcòmic