El xai Shaun

Adaptació cinematogràfica d’una de les sèries més populars dels estudis Aardman, El xai Shaun, que va debutar per la CBBC al 2007. El personatge de Shaun sorgeix com un spin-off de la franquícia de Wallace & Gromit. Aardman juga sobre segur amb un dels valors més rentables i populars de la companyia.

El xai Shaun trama un pla per agafar-se un dia de vacances i relaxació, però les coses no surten tal i com les havia planificat. Shaun, juntament amb els altres xais i el gos Bitzer, anirà a la ciutat per rescatar El Granger que ha perdut la memòria després de patir un cop al cap. Però la vida a la ciutat no serà fàcil per un ramat de xais. Un empleat del servei de control d’animals farà l’impossible per intentar capturar-los. Mentre, El Granger, s’ha convertit en una icona de la moda moderna degut a la seva habilitat d’esquilar ovelles.

La versió cinematogràfica aconsegueix mantenir els mèrits que l’han popularitzat a la televisió, que no deixa de ser el mateix secret que les pel·lícules de Pixar, que tingui una lectura pels petits i també una altra pels grans. El xai Shaun arriba a tots els públics i tothom la pot gaudir i emocionar-se amb uns personatges plens d’encant.

Cal valorar la valentia de la pel·lícula, que és el més s’apropa en animació al que coneixem com a cinema independent. En el món de l’animació, actualment dominat pel format digital, les tres dimensions i cançons interpretades per l’estrella del moment, una pel·lícula com El xai Shaun, feta amb stop-motion, amb plastilina, sense efectes digitals i sense diàlegs, no sabria dir si és un acte de valentia o una temeritat. En tot cas, esdevé la millor pel·lícula d’Aardman dels darrers anys, i supera a Arthur Christmas i Pirates!  Personalment aplaudeixo amb mans i peus el que ha aconseguit fet Aardman. Clarament El xai Shaun és el The artist de l’animació, tant lluny de la comercialitat, però tant a prop del cor de l’espectador.

L’humor que veiem a la pel·lícula està molt en la línia de la sèrie que podem veure pel canal Super 3. Un humor blanc, però efectiu, ben narrat i meravellosament escrit, que actualitza el del cinema mut, com per exemple Laurel i Hardy, amb uns referents internacionals.

El xai Shaun és la pel·lícula familiar perfecte, a la qual li perdonem una inevitable pèrdua de ritme a la part central, per la quantitat ingent de mèrits que té fer una pel·lícula d’aquestes característiques i que et surti bé. El repte no era fàcil, convertir una sèrie de 8 minuts en un llarg d’hora i mitja. El xai Shaun l’ha superat amb una nota ben alta.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes ressenyes

Super Mario Bros.: La pel·lícula

Adaptació cinematogràfica del personatge més popular de Nintendo. La primera després d’aquell desastre en imatge real estrenat el 1993. Aquella experiència va ser tan traumàtica

Tetris

El Tetris és un dels millors videojocs de la història. No només és entretingut, encaixar les peces i fer Tetris és tremendament addictiu. Quan aquest

John Wick 4

Chad Stahelski i Keanu Reeves tanquen la saga John Wick en aquesta quarta entrega que havien de ser dues pel·lícules i que s’ha quedat en

The Sea Beast (El monstre marí)

Bonica pel·lícula d’aventures que barreja conceptes de Pirates del Carib, Master and Commander, Moby Dick i Com ensinistrar un drac, amb una animació espectacular i