El gat amb botes: L’últim desig

Seqüela de la pel·lícula del 2011 que era un spin-off d’un dels personatges de Shrek. Durant aquest període de temps, la segona part ha estat en l’infern de la preproducció, fins al 2021 quan DreamWorks contracta al director i al guionista d’Els Croods: Una nova era per desenvolupar-ne una seqüela.

La història arrenca quan El Gat amb Botes s’adona que ha gastat de la manera més estúpida possible vuit de les seves nou vides. Davant la por de morir, El Gat es converteix en un personatge poruc i decideix retirar-se per no perdre la vida. Anirà a parar en un centre on els gats fan vida de gat, és a dir que caminen de quatre potes i fan les necessitats en un sorral. Però quan descobreixi l’existència d’una estrella que concedeix desitjos, sortirà de la jubilació per recuperar les vuit vides perdudes. En el camí es trobarà amb altres personatges que busquen el mateix com el fastigós Jack Horner, la gata Kitty, que l’acompanyava en la pel·lícula anterior, la Rínxols d’or i la família d’ossos i un llop que simplement vol caçar-lo. En el viatge l’acompanyarà Perrito, un gos terapèutic amb qui fa amistat en el centre de gats.

El gat amb botes: L’últim desig és la confirmació que DreamWorks aposta per un nou estil visual, diferent de la resta de companyies de la competència, que ja va començar amb The Bad Guys. L’animació intenta donar vida a un llibre il·lustrat al llenguatge cinematogràfic, de manera semblant que Spider-Man: Into The Spider-Verse va fer amb el còmic. La pel·lícula es construeix una identitat pròpia a través de l’animació que vol separar-se de la perfecció de Disney i Pixar i del que fins ara havia fet la companyia. Aquest estil visual ajuda a donar molt de dinamisme a les escenes d’acció.

Primer de tot, comentar que és una pel·lícula d’aventures molt divertida, malgrat que el tema que toca és prou seriós i profund, com és fer front a la mortalitat. Com que la pel·lícula és un conte, té missatge que no és altre que el que no tenim i desitgen, no ens deixi valorar el que tenim.

De les escenes que em quedo de la pel·lícula, m’encanta el muntatge de les morts i quan El Gat es dona ànims mentre canta en qualsevol moment de la pel·lícula el Fearless Hero.

Els personatges protagonistes estan ben escrits i plens de matisos. Jack Horner és el que més podem identificar com un dolent de conte, però la resta d’adversaris amb els quals ha de fer front El Gat tenen grisos i ben exposades les motivacions.

De la resta de personatges que no hem parlat, cal destacar el llop, l’amenaça que perseguirà durant tota la pel·lícula al nostre protagonista i que és un dels millors elements narratius. Tal com està retratat sembla sortit d’un spaghetti western, que li va que ni pintat a un personatge que no deixa de ser una versió felina d’El Zorro. Amb aquest personatge li treuen tot el suc a la història de gat poruc. És sensacional com els animadors fan servir els ulls i els pèls del gat per transmetre aquestes emocions.

El Gat amb Botes: L’últim desig és una pel·lícula molt entretinguda, ben feta, amb una animació que val la pena veure i uns personatges ben construïts que malgrat la trama previsible, vibrem i ens emocionem. Ens quedem amb ganes de tornar a veure El Gat en una nova pel·lícula o en una nova entrega de Shrek.

Aquí podeu escoltar el podcast en què en parlem amb més detall amb l’Escarrufa.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Past Lives

La coreana Celine Song debuta en la direcció en una pel·lícula d’una història petita, narrada amb molta emoció i contenció. Una meravella que confronta aquella

Anatomia d’una caiguda

La realitzadora francesa Justine Triet va debutar en el llargmetratge el 2013 amb La bataille de Solférino, però ha estat amb Anatomie d’une chute, després

Maestro

L’actor Bradley Cooper ha fet seu aquest antic projecte de Martin Scorsese i Steven Spielberg. Scorsese el va abandonar en benefici de The Irishman (2019).

The Holdovers

Alexander Payne, el director d’Entre copes (2004), Els descendents (2011) i Downsizing (2017), ha portat a terme The Holdovers, un retrat sobre els Estats Units

May December

Todd Haynes el vam conèixer a Velvet Goldmine, la pel·lícula del glam rock. En els darrers anys li hem vist la magnífica Aguas oscuras i