Cold in july

Nova pel·lícula de Jim Mickle, director d’Stake Land, la magnífica pel·lícula de culte sobre vampirs en un món postapocalíptic. Mickle abandona temporalment el cinema fantàstic per dirigir Frío en julio, l’adaptació de la novel·la del mateix títol de Joe R. Lansdale, que tenia que haver estat la seva segona pel·lícula després de Mulberry St. Mickle.

Frío en julio comença com un thriller de venjança, però no tarda en sorprendre a l’espectador i transformar-se en alguna cosa molt més interessant que ens condueix a terrenys desconeguts. Al seu favor destacar els seus tres actors protagonistes Michael C. Hall, de la sèrie Dexter, el veterà actor i dramaturg, Sam Shepard, que també ha col·laborat en el guió definitiu, i l’envellit i ben recuperat, Don Johnson, protagonista de Corrupción en Miami. En aquesta pel·lícula no només destacaré el guió, del que us en parlaré al següent paràgraf, si no també sobre els actors. M’ha sorprès la química que hi ha entre el trio protagonista i aquesta és la primera interpretació de Michael c. Hall en cinema, que em porta a pensar que és una actor que podria triomfar més enllà de la televisió. I la resta, què més puc dir. Don Johnson que es reivindica després de Django desencadenado i un Sam Shepard que té una presència grandiosa cada cop que apareix en pantalla.

Richard Dane mata accidentalment a un lladre emmascarat que ha entrat a robar a casa seva. El lladre és fill de Ben Russell, un delinqüent que acaba de sortir de la presó i que buscarà venjança. Russell es dedicarà a amenaçar i espantar la família de Dane. Però, no tot acabarà essent tant evident com sembla, ja que el lladre podria no ser la persona que la policia afirma que era.

I fins aquí, perquè no us vull estripar res d’aquest magnífic guió que és capaç de sorprendre’ns contínuament. Es va estrenar al SITGES2014, i va ser una de les pel·lícules més apreciades pel públic i la crítica del Festival. Malgrat no ser estrictament de gènere fantàstic, sí que té uns components de violència molt de gènere.

Frío en julio és una pel·lícula d’una grandíssima qualitat, amb un Jim Mickle que s’emmiralla en els directors del gènere dels 80 com Walter Hill i fins i tot alguna cosa de John Carpenter. Frío en julio és el thriller independents de referència de l’any que explota amb resultats excel·lents, la seva ambientació texana.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Night Swim (La piscina)

Bryce McQuire debuta en la direcció amb l’adaptació cinematogràfica del seu curt de cinc minuts de 2014 del mateix títol. Compta amb la producció de

Godzilla x Kong: New Empire

Cinquena entrega del Monsterverse de Legendary que continua la pel·lícula anterior, Godzilla vs. Kong. Repeteix el director d’aquella, Adam Wingard, que no aconsegueix repetir-ne els

Chicken Run: L’albada dels nuggets

Segona part de Chicken Run, la magnífica pel·lícula d’Aardman de l’any 2000 que parodiava el clàssic del cinema bèl·lic, La gran evasió, en un galliner.

Ghostbusters: Frozen Empire

Cinquena entrega de la saga Caçafantasmes, la quarta dintre de la continuïtat de la pel·lícula de 1984. Dirigeix Gil Kenan, basat en un guió de

Perfect Days

Wim Wenders torna al Japó amb Perfect Days en què ens explica la vida quotidiana d’Hirayama, un home que es dedica a netejar els lavabos