Ja era hora, els pingüins de Madagascar ja tenen franquícia pròpia. Aquests peculiars animalons que van eclipsar els protagonistes de la saga mare, demanaven a crits la seva pel·lícula. I més des de que al 2008 s’estrenés una sèrie de televisió, actualment encara en emissió, que podem veure a Catalunya pel canal Super3. La sèrie va servir per diferenciar les personalitats dels pingüins i crear històries televisives d’espionatge protagonitzades per aquets pingüins i pel lèmur Julien, també de la saga Madagascar. La sèrie ha tingut el mèrit de meravellar als més petits i també d’agradar als grans que els acompanyen a través de treballats diàlegs que surten del bec dels pingüins Capità, Recluta, Kowalski i Rico. Bé, en Rico regurgita més que parla, però això és un altre tema. Respecte al merchandising, els pingüins han superat al dels protagonistes de Madagascar, pel que era lògic i d’esperar que tard o d’hora arribés la pel·li. Per fi l’hem vist i us puc dir que no decep gens ni mica.
Els pingüins de Madagascar no pretén revolucionar el gènere, ni tenir la profunditat de Toy Story o Com ensinistrar un drac, sap a la lliga que juga i ho fa molt bé. El poc més d’hora i mitja que dura la pel·lícula passa en un sospir i pel camí el somriure no marxarà de la nostre boca i se’ns escaparan també unes quantes riallades.
El film ens explica l’origen dels pingüins i com es varen conèixer, en un pròleg emotiu i ple d’acció. Posteriorment ens trasllada just a on els varem deixar al final de Madagascar 3, on coneixeran el Vent del Nord, una força d’elit animal liderada per un llop misteriós (amb la veu de Benedict Cumberbatch), que es dedica a ajudar als animals que no tenen qui els protegeixi. Junts s’enfrontaran amb l’amenaça del pervers Dr. Octavius Brine, un pop científic que pretén destruir la imatge de tots els pingüins del planeta.
I atenció, després dels primers crèdits hi ha una escena en la que ens retrobem amb un parell de personatges molt lligats als pingüins. Tot amenitzat amb una tema brutal de l’omnipresent Pitbull. Parlant de la música, no vull deixar escapar l’oportunitat per fer referència a la banda sonora que ha composat Lorne Balfe, on rendeix homenatge als temes d’espies.
Els pingüins de Madagascar és un no parar d’escenes d’acció i diàlegs divertits que surten del bec dels pingüins. Tota una pel·lícula d’espionatge a la que haurem de posar al cantó de Misión imposible i James Bond. I ara somrieu i saludeu nois.