Autómata

Pel·lícula espanyola de baix pressupost produïda per Antonio Banderas, que s’ha reservat també el paper de protagonista. Estrenada a Sant Sebastià i a Sitges, el problema d’Autómata és la manca d’originalitat.

Ambientada a l’any 2044, la població de la Terraha disminuït notablement a causa de les tempestes solars que han convertit el planeta en un desert. La població que queda es concentra en grans ciutats preparades per protegir les vides dels supervivents del planeta. Jacq Vaucan (Antonio Banderas) és un agent d’assegurances d’una empresa de robòtica que descobreix que els robots han après a reparar-se a sí mateixos i a prendre decisions. Els robots es salten els paràmetres amb que varen ser programats. El salt evolutiu dels autòmats posa en qüestió la supremacia humana.

Tot el que ens proposa la pel·lícula ja ho hem vist moltíssimes vegades, començant per les lleis de la robòtica d’Asimov, així com referències que ens recorden a produccions semblants com Blade runner. Tot plegat, molt vist, sense aportar res original ni destacable. Un treball de reciclatge de talla i enganxa d’altres produccions molts millors que aquesta. Autómata és un mix d’un munt de pel·lícules de ciència ficció.

A Autómata no hi trobareu cap element original. Tot està vist i explicat, fins i tot la seva estètica, que és bona, però que qualsevol pot endevinar de quina pel·lícula ho ha copiat. Us ho podeu agafar com un joc per pal·liar d’avorriment.

Autómata esdevé una pel·lícula avorridíssima, freda, fluixa en el guió i en la seva posada en escena, dirigida a un públic que no veu pel·lícules de ciència ficció. I és que si vols parlar d’intel·ligència artificial ho has de fer molt bé i ser molt original, cosa que Autómata no és.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

Music by John Williams

Documental estrenat a Disney+, produït per Amblin i Lucasfilm, per homenatjar en vida el compositor de bandes sonores més important de la història del cinema:

Juror #2

A can Warner ja fa temps que no toquen ni quarts ni hores. La polèmica amb l’estrena de Juror #2 n’és una més per a

Emilia Pérez

Jacques Audiard, realitzador francès de títols com Un profeta, De óxido y hueso i The Sisters Brothers torna amb Emila Pérez, el projecte més gran

The Brutalist

Tercera pel·lícula de Brady Corbet, després de Vox Lux (2018) i The Childhood of a Leader (2015). No obstant això, podria ser que coneguéssiu Corbet

The Order

Justin Kurzel torna a incidir en el terrorisme intern. Ja ho va fer a Nitram, en aquell cas a la seva Austràlia natal, i ara